Artikel

De huidige staat en geschiedenis van de Fortnite map

De huidige staat en geschiedenis van de Fortnite map

Een van de belangrijkste onderdelen van elke Battle Royale-game is de map waarin elk gevecht zich afspeelt. De map van Fortnite is een enorm dynamisch onderdeel van de game, met meerdere grote veranderingen per seizoen om elk potje fris te houden. We lopen alle belangrijke ontwikkelingen van de Fortnite map door om te kijken hoe het welbekende eiland zich over de jaren heen heeft ontwikkeld.

Cubed - Fortnite Chapter 2 Season 8

De huidige map van Fortnite is de map van Chapter 2 Season 8. In deze versie van de map zijn diverse delen van het eiland bedolven onder het puin. Aan het einde van Chapter 2 Season 7 stortte een gigantisch Alien-moederschip neer op het eiland, waarbij het diverse delen van de map verwoestte. Ook keren de paarse kubus waar het seizoen om draait terug.

Fortnite Season 8 map

De Primal wildernis - Fortnite Chapter 2 Season 6

Sinds Fortnite Chapter 2 Season 6 heeft de map een aantal nieuwe bewoners gekregen, namelijk verschillende soorten fauna. De map zit sinds dit seizoen vol met wilde dieren, maar daarnaast zijn een aantal belangrijke punten op de map flink veranderd. Zo zijn diverse Spires, grote torens waar men vanaf kon springen, en nieuwe plekken zoals Boney Burbs en The Spire van de partij. Ook in het nieuwe seizoen vormt de map van dit seizoen de basis.

Chapter 2 Season 6

Zero Point Crisis - Fortnite Chapter 2 Season 5

Een van de belangrijkste seizoenen als het gaat om de verhaallijn van Fortnite is Chapter 2 Season 5. Tijdens dit seizoen vind de conclusie van de Zero Crisis verhaallijn plaats, vlak voor het begin van Season 6. Portalen naar verschillende dimensies zijn overal op de map te vinden, met een gigantische krater in het midden. Het midden van de map is dan ook volledig veranderd in een woestijn, waardoor je in dit gedeelte van de map van alle kanten kwetsbaar bent. Ondanks dat lijkt de map zelf nog redelijk veel op de map die we vandaag de dag kennen.

chapter2season5

Alles onder water - Fortnite Chapter 2 Season 3

Nadat de Agency in Chapter 2 Season 2 ontplofte werd “The Device” geactiveerd. Dankzij deze activatie overstroomt een groot deel van de map in Chapter 2 Season 3. Gezien de nieuwe zwemmogelijkheden die met Chapter 2 om de hoek kwamen kijken wordt van spelers verwacht dat ze zich als waterratten over de map verplaatsen. Het enige jammere is dat het water vol haaien en draaikolken zit, waardoor het zwemmen soms iets pittiger wordt.

Chapter 2 Season 3

The Agency verschijnt - Fortnite Chapter 2 Season 2

In dit seizoen maken we voor het eerst kennis met een groep geheime agenten die zich vestigen in The Agency, het nieuwe centrum van de map. Deze organisatie speelt uiteindelijk een belangrijke rol in de verhaallijn van Chapter 2 Season 2, aangezien de acties van de groep direct verantwoordelijk zijn voor de gevolgen in Chapter 2 Season 3. In dit seizoen zijn verschillende nieuwe plekken toegevoegd zoals The Rig en The Yacht, die het geheim agent-thema extra naar voren duwen.

the agency

Het nieuwe eiland - Fortnite Chapter 2 Season 1

Na tien seizoenen gooit het originele eiland de handdoek in de ring en speelt Chapter 2 zich af op een volledig nieuw eiland. Met meer dan tien verschillende locaties en meer focus op de beweging door water is het nieuwe eiland een frisse en gepaste vervanger. Pleasant Park en Retail Row zijn twee van de weinige locaties die de verhuizing naar het nieuwe eiland overleven. Dit seizoen introduceert ook boten om nog makkelijker over het water te varen en een nieuwe manier van vechten te introduceren.

Chapter 2- Season 1 Map

The End - Fortnite Season X

Het laatste seizoen van het eerste hoofdstuk van Fortnite is er eentje voor de geschiedenisboeken. Aan het begin stort een meteoriet op het eiland neer, waarna diverse vreemde gebeurtenissen op het eiland plaatsvinden. In sommige gebieden werkt de zwaartekracht niet meer goed. Ook verschenen er diverse groengekleurde gebieden in het midden van ondergesneeuwde bergen, niets leek te gek dit seizoen.

Fortnite Season X

Aan het einde van het seizoen wordt een gigantische raket in elkaar gezet, die The End initieert. De raket komt direct in een Rift en na een tweede grote meteoriet wordt de hele map in een zwart gat gezogen. De game is enkele dagen onspeelbaar en spelers worden alleen begroet door The Black Hole. Dit bleek allemaal op te bouwen naar de bekendmaking van het nieuwe eiland en dus de start van Chapter 2 van Fortnite.

the black hole

Hevige klimaatveranderingen - Fortnite Season 7

Een groot deel van het eiland bestaat uit bossen en grasvelden, maar in Season 7 werd een groot stuk van de map volledig ondergesneeuwd. Diverse ijs en sneeuw gerelateerde gebieden zoals Frosty Flights en Polar Peak verschijnen op de map. Later in het seizoen wordt de hele map bedekt met sneeuw, wat vervolgens na een aantal weken weer smelt. In Season 8 wordt het noorden van het eiland geteisterd door een actieve vulkaan, waardoor je twee extremen krijgt aan beide kanten van de map.

Fortnite Map December

Paarse kubussen en vliegende eilanden - Fortnite Season 5

Season 5 is het eerste seizoen van Chapter 1 waar de map flink op de schop gaat. Zo verandert het zuiden van het eiland in een ware oase genaamd Paradise Palms en wordt de populaire Tomato Town vervangen met de Tomato Temple. Later in het seizoen verschijnt er een gigantische paarse kubus in Paradise Palms, een evenement waar Season 6 verder op in haakt.

paradise palms

De paarse kubussen veranderen de realiteit van het eiland, tot het punt waarop in Season 6 het eiland diverse corrupte gebieden ziet verschijnen. Ook stijgt het huis in het midden van Loot Lake op, om in het midden van de map hoog in de lucht rond te vliegen.

fortnite season 6 floating island

Het prille begin - Fortnite Season 1

De map van Fortnite heeft in de eerste vier seizoenen niet veel verandering gezien. Wel heeft het eiland langzamerhand meer reliëf gekregen en ziet Season 2 de introductie van diverse klassieke locaties zoals Tilted Towers en Shifty Shafts. De map raakt steeds voller, voornamelijk in de stukken tussen gebieden in wordt extra aandacht besteedt aan het opvullen van de map. Uiteindelijk slaat er in Season 4 een meteoriet in op Dusty Depot, een van de eerste events in de game die de map doet veranderen.

Season 1

Stijn van Steenbergen
Stijn van SteenbergenRedacteur/Media ProducerSchrijft over van alles en nog wat, met een passie voor de ontwikkeling van esports binnen Nederland en video content
Stijn van SteenbergenStijn van SteenbergenStijn van Steenbergen