Nieuws

Fortnite heeft een nieuw anti-cheat systeem

Fortnite heeft een nieuw anti-cheat systeem

Epic Games introduceert een nieuw anti-cheat systeem in Fortnite. Dit meldt de content creator HYPEX op Twitter. De ontwikkelaar tracht hiermee de genadeklap uit te delen aan de hackers binnen de battle royale. Volgens berichten op sociale media lijkt dat aardig te lukken.

De aanwezigheid van hackers is al jaren een probleem binnen de gamewereld. Games als Call of Duty, Overwatch en met name Fortnite hebben te kampen met grote groepen spelers die gebruik maken van valsspeelsoftware. Deze spelers kom je vooral tegen op de PC-servers, maar door cross-play features krijgen PlayStation en Xbox eigenaren ook steeds vaker met deze valsspelers te maken.

De Fortnite anti-cheat Hyperion

Het anti-cheat systeem dat Fortnite van de hackers moet verlossen heet Hyperion en wordt ontwikkeld door Byfron Technologies. Volgens HYPEX functioneert het nieuwe systeem naast de bestaande systemen EasyAntiCheat en Battle Eye.

Hoewel men met de implementatie van een nieuw anti-cheat systeem niet te hard van stapel moet lopen, lijkt Hyperion toch al wat succesjes te boeken. Het account AntiCheatPD laat op Twitter zien dat de nodige spelers van de servers van de battle royale verbannen zijn.

De tijd zal leren of de implementatie van dit systeem binnen Fortnite een succes is. Het is te hopen dat alle spelers op een normale wijze van de nieuwe content uit de v21.20 update kunnen genieten.

Het lijkt erop dat de spelers van de battle royale in Fortnite Chapter 3 Season 3 kunnen rekenen op voldoende nieuwe content. Het No Sweat Summer event gaat ongetwijfeld verder uitgerold worden en er wordt zelfs gesproken over een aanstaande Fortnite x Dragon Ball Z crossover.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.