Nieuws

Dit is de map van Fortnite Season 8

Dit is de map van Fortnite Season 8

De aliens zijn dan wel verdwenen, maar nu maken mysterieuze, interdimensionale kubussen de map van Fortnite onveilig. Fortnite Chapter 2 Season 8 heeft de game grondig veranderd, en ook Fortnite map in Season 8 is geen uitzondering.

De map is enigszins onder handen genomen door de crash van het Alien-moederschip naar aanleiding van Operation: Sky Fire en de daarop volgende kubus-invasie. Zo is te zien op onderstaande plattegrond dat delen van de map veranderd zijn in een dorre omgeving, waar door het neergestorte puin alles verwoest is.
Fortnite Season 8 map

Op deze locaties vind je kubussen waar je vanaf kunt stuiteren en een soort banen van mysterieuze paarse energie waar je doorheen kunt vliegen. Verder kun je er kleine kubussen vinden als items, waarmee je tijdelijk een vorm kunt aannemen waarin je een soort 'geest' bent die snel kan bewegen over de map. Je kunt dan echter geen wapens gebruiken, maar je kunt op elk moment weer kiezen om terug te veranderen naar je 'normale' vorm.

De verwoeste plekken zijn ook nieuwe Points of Interest (POI's) geworden op de map.

  • Smashed Stronghold
  • Shattered Saucer
  • Wasted Woods
  • Destroyed Dish
  • Levelled Lake
  • Friendly Forest

Daarnaast is Holly Hedges terugveranderd naar hoe het voor de alien-invasie was, en is de naam van Corny Complex veranderd in Corny Crops.

The Sideways

Sideways monsters Fortnite
Op de locaties van de map waar puin is neergestort, vind je ook portalen naar een alternatieve dimensie: The Sideways. Hier kun je op jacht gaan naar speciale Sideways-wapens, die je niet op de normale map zult vinden. Wel moet je oppassen voor de vele Cube Monsters die zich in The Sideways bevinden, anders kom je er niet meer levend uit.

Af en toe zijn er ook nog kleine Sideways-portalen te vinden op de Fortnite Season 8-map: hier spawnen vijanden uit The Sideways in de normale wereld van Fortnite.

Sideways Zones

Fortnite-Sideways-Zones
Op het Fortnite-eiland verschijnen ook zogenaamde Sideways Zones. Deze vind je bij elke Fortnite-match op een andere plek van de map. Hier kun je Sideways-wapens vinden zonder af te hoeven reizen naar de alternatieve dimensie, maar ook hier moet je oppassen voor de Cube Monsters.
Fortnite Sideways Zones

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate