Artikel

Alle unvaulted & vaulted wapens in Fortnite Season 8: Cubed

Alle unvaulted & vaulted wapens in Fortnite Season 8: Cubed

Het is eindelijk zover: Fortnite Chapter 2 Season 8 is live! Een nieuw seizoen betekent dat er veel nieuwe content is in Fortnite. Dat geldt ook voor de wapens in de game: hoewel er dit keer veel wapens in de vault verdwijnen, krijgen we daar ook veel nieuwe wapens voor terug. Daarnaast keren er een aantal wapens terug uit eerdere seizoenen.

Het thema van het vorige seizoen was de aanval door buitenaardse wezens en UFO's. Aliens en sciencefiction waren dus het centrale thema, maar nu zien we een thema dat opnieuw de sci-fi route lijkt te nemen: een mysterieus en interdimensionaal avontuur lijkt ons op te wachten op de Fortnite Season 8 map.

Wat zijn de nieuwe wapens in Fortnite Season 8?

fortnite-chapter-2-season-8-weapons
In Season 8 krijgen we nieuwe wapens die je enkel kunt vinden in de paarse kisten in The Sideways: de alternatieve dimensie die dit seizoen een hoofdrol speelt. Deze kun je verder upgraden door onderdelen te verzamelen van Cube Monsters: de vijanden die je vindt in The Sideways en de Sideways zones op het Fortnite-eiland.

Hieronder een lijstje van de nieuwe wapens die (tot nu toe) zijn toegevoegd:

 • Sideways Rifle: een geweer dat sterke, enkele schoten afvuurt.
 • Sideways Minigun: een machinegeweer met een extreem hoge vuursnelheid.
 • Sideways Lightblade: een soort energiezwaard dat veel schade doet van dichtbij.

Epic Games heeft nog niet aangegeven welke wapens er gedurende het seizoen gaan uitkomen, maar heeft spelers opgeroepen om zogenaamde Turret Stations te financiëren: automatische wapens die je vindt op verschillende plekken rond het eiland. Spelers moeten samen goud investeren, zodat deze wapens unvaulted en geactiveerd kunnen worden.
Fortnite Turrets
Ook vraagt Epic Games aan spelers om te bepalen welke nieuwe wapens er naar het eiland moeten komen, welke wapens terug moeten keren uit de vault, en meer. Er gaat dus nog veel veranderen gedurende het seizoen.

Welke wapens zijn unvaulted in Fortnite Season 8?

De volgende wapens en items zijn in ieder geval teruggekeerd uit de vault in Fortnite Season 8:

 • Automatic Sniper Rifle
 • Burst Assault Rifle
 • Lever Action Rifle
 • Harpoon
  harpoon-Fortnite

Nuts & Bolts (bouten en moeren) zijn ook terug om wapens mee te upgraden. Zo kun je de volgende wapens maken:

 • Lever Action Shotgun -> Charge Shotgun
 • Assault Rifle -> Suppressed Assault Rifle

Verder is het dus even afwachten of er nog meer unvaulted wapens worden ontdekt, of Epic Games binnenkort nog unvaulted wapens toevoegt, en voor welke wapens spelers gaan stemmen om terug te brengen.

Welke wapens verdwijnen in de Vault in Fortnite Season 8?

De volgende wapens en items zijn voor nu verdwenen in de vault in Fortnite Season 8:

 • Heavy Assault Rifles
 • Silenced SMG
 • Tactical Shotguns
 • Hand Cannon
  fortnite-hand-cannon

Hoe het met de alien-wapens uit Season 7 zit, is nog niet helemaal duidelijk. Mogelijk zijn er nog meer wapens naar de vault verdwenen. In ieder geval kunnen spelers stemmen om een aantal vaulted wapens terug te brengen, en we achten het waarschijnlijk dat veel spelers de Hand Cannon, ook wel de Deagle genoemd, terug willen stemmen in Fortnite Season 8.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate