Nieuws

'Epic werkt aan Fortnite weapon charms'

'Epic werkt aan Fortnite weapon charms'

Epic denkt aan het toevoegen van weapon charms aan Fortnite. Dit weet de gerenommeerde leaker ShiinaBR te melden. De ontwikkelaar van de populaire battle royale werkt volgens de leaker aan de 'cosmetic archiving' feature. Binnen deze feature is de mogelijkheid om weapon charms te archiveren opgenomen.

Een weapon charm is een klein bedeltje dat in-game aan je wapen is vastgemaakt. Dit cosmetisch voorwerp is allesbehalve bijzonder binnen de gamingwereld. In games als Apex Legends en Call of Duty is het immers al langer mogelijk om weapon charms aan te schaffen of te verdienen. Dat deze voorwerpen nu ook mogelijk aan Fortnite worden toegevoegd, zal veel spelers tevredenstellen.

Wanneer worden weapon charms toegevoegd?

Fortnite Chapter 3 Season 3 is in volle gang. De v21.20 update is niet lang geleden toegevoegd en ook voor het restant van dit seizoen en de zomer staat nog voldoende nieuwe content in de planning.

Het lijkt daarom onwaarschijnlijk dat weapon charms nog dit seizoen aan Fortnite worden toegevoegd. Fortnite Chapter 3 Season 4 lijkt daarom een meer voor de hand liggende periode. Er is echter nog geen officiële informatie gedeeld. Deze geruchten moeten dus met een korreltje zout genomen worden.

Weapon charms zijn vooral populair binnen first-person shooters. Logisch, want in die games zijn deze bedeltjes goed waar te nemen. Dit doet vermoeden dat Epic aan een gelijktijdige release met de Fortnite first-person modus denkt.

Tot slot noemt ShiinaBR de cosmetic archiving functie. Deze functie moet spelers in staat stellen om hun cosmetische voorwerpen, gekocht of middels challenges verdiend, te archiveren. Zo heeft men een selectie van de meestgebruikte voorwerpen voorhanden.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.