Nieuws

Mitr0 stopt met Fortnite esports

Mitr0 stopt met Fortnite esports

Dmitri Van de Vrie, beter bekend als Mitr0, stopt als professioneel Fortnite-speler. Dit heeft de Nederlandse esporter in een kort bericht op Twitter laten weten. Met onder andere het winnen van het Europees kampioenschap van de battle royale kan hij terugkijken op een succesvolle carrière.

Één dag voordat Fortnite Chapter 3 Season 4 van start gaat, kondigt Mitr0 aan te stoppen als professioneel Fortnite-speler. Hoewel het voor veel fans een teleurstelling zal zijn, komt het voor de meeste van hen niet als een verrassing. De vlam was al even gedoofd.

Een grote naam binnen de Fortnite-scene

Mitr0 heeft ruim één miljoen volgers op Twitter en is dan ook een grote naam binnen de Fortnite-scene. Met name in 2018 en 2019 presteerde de Nederlander uitstekend. Hij won meermaals de Fortnite Champions Series en werd zesde op het wereldkampioenschap in 2019.

In zijn meest actieve jaren wist hij menig fan te vermaken met zijn vaardigheden en zelfs wereldrecords te verbreken. Op YouTube en Twitch was hij actief en keken miljoenen mensen naar zijn video's. Op het laatstgenoemde platform heeft hij bijna één miljoen volgers bereikt.

In januari van het jaar 2020 tekende de geboren Zeelander een contract bij Team Liquid, één van de grootste esportsorganisaties ter wereld. Bij Team Liquid, wat overigens in Nederland gevestigd is, sloot hij zich aan bij spelers als "72Hrs" en "Vivid". Gelijktijdig met zijn afscheid kondigde Mitr0 aan Team Liquid te verlaten.

Het is op dit moment onduidelijk wat de toekomstplannen van Van de Vrie zijn. Met een dusdanig groot aantal volgers ligt een toekomst als content creator en/of livestreamer voor de hand.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.