Nieuws

Wijzigingen aan Fortnite na kritiek op aim assist

Wijzigingen aan Fortnite na kritiek op aim assist

In de nieuwste Fortnite update worden onder meer aanpassingen aangekondigd aan de aim assist voor spelers die met een controller op PC spelen. De aanpassing is een reactie op kritiek vanuit de community omdat veel spelers vinden dat die aim assist een te groot voordeel oplevert.

Epic Games heeft op Twitter de inhoud van de nieuwste Fortnite patch gedeeld. In de update die deze week wordt doorgevoerd zit onder andere dynamische resolutie voor iOS-apparaten en een nieuwe Spy Games playlist. In de nieuwe patch staan ook wederom aanpassingen aan het aim assist-systeem op de planning, maar die worden vanwege de FNCS Invitational-finale pas volgende week doorgevoerd. 

Aim assist

PC-spelers die gebruik maken van een controller in plaats van hun reguliere toetsenbord en muis, krijgen namelijk net als Xbox- en PlayStation-spelers het voordeel van aim assist. In combinatie met bijvoorbeeld de mogelijkheid tot het hebben van een scherm met hoge verversingssnelheid, zorgt dat ervoor dat de automatische hulp bij het richten op vijanden voor die spelers een te groot voordeel oplevert. 

De precieze veranderingen worden niet vermeld door ontwikkelaar Epic Games, maar de organisatie lijkt nu dus toch te zwichten voor de kritiek vanuit de community en grote namen als Ninja en Tfue die, vooral door die aim assist, niet te spreken zijn over de huidige staat van het spel.

Kay Raadschelders
Kay RaadscheldersRedacteurWegens gebrek aan talent in het daadwerkelijk spelen van games besloot ik er maar over te gaan schrijven.
Kay RaadscheldersKay RaadscheldersKay Raadschelders