Nieuws

Fortnite krijgt mogelijk een voetbal-crossover

Fortnite krijgt mogelijk een voetbal-crossover

Fortnite krijgt mogelijk een 'World Cup Football' crossover. Dit laat de gerenommeerde leaker HYPEX via Twitter weten. In eerste instantie was men in de veronderstelling dat het een officiële samenwerking met de voetbalbond FIFA betrof, maar dit bleek onjuist.

Fortnite Chapter 3 Season 4 is enkele dagen geleden van start gegaan. Het nieuwe seizoen heet Paradise en brengt een aantal veranderingen met zich mee. Centraal staat 'Chrome', een substantie die veel aan de battle royale moet veranderen. Op korte termijn kunnen de fans dus op genoeg nieuwe content rekenen, maar vanzelfsprekend is ontwikkelaar Epic Games al bezig met de toekomst.

Embedded content: https://twitter.com/HYPEX/status/1572264231508250624

'World Cup' battle royale challenges

De door HYPEX gedeelde afbeelding liet een groot aantal fans geloven dat een samenwerking tussen de voetbalbond FIFA en Epic Games aanstaande was. Met maar liefst 14.000 likes en bijna 1000 retweets lijkt het erop dat de meeste spelers een dergelijke crossover wel zien zitten.

Dit feestje gaat echter niet door, aldus HYPEX. In een nieuwe tweet laat de leaker weten dat het hoogstwaarschijnlijk om een reguliere 'World Cup crossover' gaat. Een samenwerking die betrekking heeft op een wereldkampioenschap dat omstreden is, lijkt daarnaast niet voor de hand te liggen.

De battle royale kende al eerder crossovers met de voetbalwereld. In de zomer van 2021 waren Harry Kane en Marco Reus als skin in Fortnite beschikbaar. Vermoedelijk gaat het hier om een vergelijkbare samenwerking. 'World Cup BR Challenges' zouden hier onderdeel van moeten uitmaken.

Voordat het zover is, kunnen de fans genieten van nieuwe content, zoals nieuwe wapens en de aangepaste Fortnite map. Fortnite Chapter 3 Season 4 eindigt naar verluidt in de eerste week van december.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.