Nieuws

Discord beschikbaar op Xbox consoles

Discord beschikbaar op Xbox consoles

Discord is vanaf nu beschikbaar op Xbox consoles. In een nieuwsbericht op de website van Microsoft's spelcomputer is kenbaar gemaakt dat de belangrijkste functies van Discord op de Xbox Series X/S en Xbox One te gebruiken zijn. De functionaliteiten zijn direct beschikbaar voor Xbox Insiders en later voor alle overige spelers.

Miljoenen gamers maken al gebruik van Discord, een gratis app voor spraakoproepen, videogesprekken en het versturen van chatberichten. Het programma werd oorspronkelijk voor gamers ontwikkeld, maar inmiddels maken verschillende groepen mensen dagelijks gebruik van Discord.

Embedded content: https://twitter.com/Xbox/status/1549756152585637896

Hoe werkt het?

Discord op Xbox maakt het mogelijk om een voice chat met je vrienden te starten. Dit is vooral handig wanneer je in games als Call of Duty gebruik maakt de cross-play functie. Met de chatdienst is er nu immers een gesloten ruimte om met elkaar te communiceren.

In het Party's & Chats menu binnen het Xbox dashboard vind je een mogelijkheid om je Xbox met Discord mobile te verbinden. Dit doe je middels een QR-code. Vervolgens doorloop je een kort proces en daarna is het mogelijk om een chat te starten. Let op: het gaat dus (nog) niet om een app op je console.

Wanneer Xbox en Discord met elkaar gekoppeld zijn, zijn alle basisfuncties, behalve het sturen van chatberichten vanuit de console beschikbaar. Maak je eenmaal gebruik van Discord dan zie je dit net als een reguliere party onder Party's & Chats staan.

De Discord-functionaliteiten zijn op dit moment alleen beschikbaar voor gamers binnen het Xbox Insiders programma. Het is de bedoeling dat de chatdienst de komende weken voor iedere Xbox-gebruiker beschikbaar zal zijn.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.