Nieuws

Ninja breekt met Twitch maar blijft er wel streamen

Voormalig esporter en Fortnite-icoon Ninja heeft zijn contract bij Twitch niet verlengd. De streamer met het blauwe haar heeft die keuze gemaakt, zodat hij niet alleen op Twitch, maar op alle platformen kan uitzenden, zo maakte hij bekend op Twitter.

Ninja was jarenlang een van de grootste streamers op Twitch. Het leverde hem een lucratief contract op bij Mixer, een streamingsite van Microsoft dat ondertussen gestopt is. Naar verluid ging het bij de overstap om een som van twintig tot dertig miljoen dollar. Toen dat platform werd gesloten ging hij weer terug naar Twitch, maar de hoge kijkersaantallen die hij voor zijn stap naar Mixer had, wist hij nooit terug te krijgen. In een poging een groter publiek aan te spreken heeft hij besloten om op meerdere platformen te gaan streamen, dat kost hem echter wel zijn partnerschap op Twitch. Tyler Blevins, zoals Ninja in het echt heet, heeft aangekondigd dat zijn streams tegelijk uitgezonden gaan worden op onder andere Twitch, Youtube, Facebook, Tiktok, Instagram. Hij gaat zich dus niet binden aan een exclusiviteitsclausule op één platform, zoals hij eerder wel deed op Twitch en Mixer.

De nieuwe set up brengt zowel voor- als nadelen mee. Grootste nadeel is dat zijn inkomsten via Twitch veel zullen dalen, aangezien hij geen abonneeroptie meer heeft. Aan de andere kant levert het streamen op meerdere platforms wel extra bereik op bij nieuwe doelgroepen, iets wat voor sponsoren zeker interessant zal zijn. Zijn eerste stream waarbij hij op alle platformen live zal zijn start morgen om 19:00.

Embedded content: https://twitter.com/Ninja/status/1567996227521843201?s=20&t=7z-SjBsBtHFRahRlo7vrzg

Ninja begon enkele jaren geleden als CS:GO-esporter. Hij streamde echter ook op Twitch en wist een groot publiek te bereiken als PUBG-streamer. Zijn succes steeg naar ongekende hoogtes toen Fortnite uitkwam en Ninja onder andere begon te streamen met de populaire rapper Drake. Die stream werd live bekeken door honderdduizenden kijkers.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend