Nieuws

PlayStation 5 door inflatie 50 euro duurder

PlayStation 5 door inflatie 50 euro duurder

De PlayStation 5 wordt als gevolg van inflatie maar liefst 50 euro duurder. Dit heeft Sony Interactive Entertainment in een bericht op haar website bekend gemaakt. Volgens het wereldwijde concern zijn de prijsstijgingen in de meeste regio's direct van kracht, waaronder Europa.

Gamers in de regio's Europa, Azië, het Midden-Oosten, Latijns Amerika en Canada zullen op donderdag 25 augustus teleurgesteld reageren wanneer ze op het slechte nieuws stuiten. Volgens Sony is de aanhoudende inflatie de boosdoener.

Embedded content: https://twitter.com/CNBC/status/1562709407632240640

Slecht verkrijgbare console wordt duurder

De huidige wereldwijde economische omgeving is voor veel mensen een uitdaging, aldus Sony. De fabrikant van de PlayStation 5 noemt de aanhouden inflatiecijfers en de ongunstige valutatrends als oorzaak voor de prijsstijging van 's werelds meest geliefde spelcomputer.

In Nederland gaat de PlayStation 5 met Ultra HD Blu-ray disc drive voortaan 549,99 euro kosten. De variant zonder disc drive, de PlayStation 5 Digital Edition is voor 449,99 euro aan te schaffen. Dit betekent dat beide consoles 50 euro duurder worden.

De PlayStation 5 kwam 19 november 2020 op de Nederlandse markt. Vanaf de eerste dag was het een lastige klus om deze console te bemachtigen. Vandaag de dag zijn veel gamers er nog altijd niet in geslaagd om de PlayStation 5 aan te schaffen. Sony erkent dit probleem en heeft ook vandaag weer aangegeven haar best te doen om het aanbod te vergoten.

Eerder deze week introduceerde Sony een nieuwe competitieve controller, de PlayStation 5 DualSense Edge. Deze controller beschikt over functionaliteiten, zoals back buttons en verwisselbare sticks. Daarmee speelt Sony in op de groeiende vraag naar controllers voor competitieve gamers.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.