Artikel

Dit is de Pokémon GO Battle League

Dit is de Pokémon GO Battle League

De Pokémon GO Battle League is de competitieve game modus waar spelers tegen elkaar kunnen laten zien wat ze waard zijn. In deze game modus neem je het op tegen spelers over de hele wereld. We vertellen je alles wat je moet weten om goed voorbereid de strijd aan te gaan.

Wekenlang heb je stad en land afgereisd om de beste Pokémon te vangen. Je voltooit trouw field research opdrachten van professor Willow en hebt jouw beste Pokémon weten te evolueren. Dan wil je tegen andere spelers laten zien wat je waard bent. Dat is het moment om te starten met de Pokémon GO Battle League.

Starten met de Pokémon GO Battle League

Starten met de Pokémon GO Battle League is simpel. Je gaat naar het menu in het spel en je drukt rechtsboven op battle. Je bevindt je dan in het menu van de GO Battle League. Daar zie je hoe veel wedstrijden je hebt gespeeld en gewonnen, wat je langste winstreeks is en hoe veel stardust je hebt verdiend.

Daaronder zie je voor welke beloningen je kunt spelen. Dit zijn Basic Rewards of Premium Rewards. Voor de laatstgenoemde beloningen heb je een Premium Battle Pass nodig. Onder de beschikbare beloningen druk je op battle om de strijd aan te gaan. Vervolgens kies je een League. Daarna kun je drie Pokémon kiezen die je gaat gebruiken. Wanneer je dat gedaan hebt, wordt een beschikbare tegenstander gezocht en is de wedstrijd begonnen!

pokemon-go-battle-league-match

Fast Move, Charged Move en energie

Een Pokémon kent twee soorten aanvallen: een Fast Move en een Charged Move. Een Fast Move kan je altijd uitvoeren. Deze move doet weinig damage en wordt relatief snel achter elkaar uitgevoerd. Door het uitvoeren van deze snelle moves bouw je energie op.

Deze energie gebruik je voor het uitvoeren van een Charged Move. Dit is een move die je alleen kan uitvoeren wanneer je voldoende energie hebt, maar deze doet veel damage. Om deze move uit te voeren, moet je een soort snelle mini-game met cirkels voltooien. Het is mogelijk om een Pokémon een tweede Charged Move te leren.

Seizoenen en ranks in de Go Battle League

Seizoenen in Pokémon GO Battle League hebben een eigen thema en duren drie maanden. In deze drie maanden is het aan jou de taak om een zo hoog mogelijke rank te behalen. Ieder seizoen kun je van rank 1 opklimmen naar rank 24. Het interlude seizoen is een uitzondering: in dit seizoen kun je slechts tot rank 20 opklimmen.

De ranks 1 tot en met 20 zijn te behalen door simpelweg wedstrijden te spelen en te winnen. Om de laatste vier ranks te behalen, moet je een bepaalde rating hebben. Dit betekent dat je meer wedstrijden moet winnen dan je verliest. Dit zijn de ratings voor de laatste vier ranks:

  • Ace (21): 2000
  • Veteran (22): 2500
  • Expert (23): 2750
  • Legend (24): 3000

Het huidige Pokémon GO Battle League Season is het interlude seizoen. Deze duurt van 1 maart tot 1 juni.

Great League, Ultra League en Master League

Er zijn drie leagues waarin de wedstrijden plaats vinden. De Great League, Ultra League en Master League. Binnen een seizoen zijn iedere week andere leagues actief. Iedereen kan aan alle leagues meedoen. Echter, met welke Pokémon is afhankelijk van de actieve league.

In de Great League mag je met Pokémon meedoen die een CP van 1500 of lager hebben. Ben je een beginner en heb je nog niet zo veel sterke Pokémon, dan is dit de ideale league. Je komt hier vaak Pokémon, zoals Azumarill en Skarmory tegen.

In de Ultra League zijn Pokémon tot 2500 CP toegestaan. In deze league kom je vaker legendarische en meermaals geëvolueerde Pokémon tegen. Denk hierbij aan Registeel, Walrein of Giratina. Heb jij een toffe vangst tijdens een community day gedaan? Dan komt die hier waarschijnlijk goed van pas.

Tot slot hebben we de Master League. In deze league is geen CP-restrictie actief. Hier kom je de absolute ‘power house’ Pokémon tegen die ook nuttig zijn bij raids. Voorbeelden hiervan zijn Groudon, Metagross en Lugia.

Om verveling te voorkomen zijn er ook zogeheten cups met een bepaald thema. Hier mogen dan alleen bepaalde type Pokémon aan meedoen. Denk bijvoorbeeld aan de Love Cup waar je Wigglytuff, Talonflame en Alomomola tegenkomt. Deze cups worden net als de leagues gerouleerd.

Regels in de GO Battle League

Normaliter is het mogelijk om vijf wedstrijden per dag in de GO Battle League te spelen. Iedere wedstrijd heeft vijf sets, waarna de winnaar bekend is. Er zijn uitzonderingen op de regel: tijdens een GO Battle day is het mogelijk om meer wedstrijden te spelen.

Voor aanvang kies je dus drie Pokémon. Deze moeten alle drie van een andere soort (species, dus niet type) zijn. In de wedstrijd die 240 seconden duurt, heeft iedere speler twee Protect Shields die hij of zij kan gebruiken bij een Charged Move.

Ook is het mogelijk om te switchen tussen Pokémon. Dit kan gelijk vanaf de start van de wedstrijd, maar na een switch moet je één minuut wachten om een volgende switch uit te voeren. Zijn de aanvallen van de tegenstander super effectief tegen jouw Pokémon? Dan kan een wissel slim zijn, maar doe dit niet te vaak.

Je wint een wedstrijd door de drie Pokémon van de tegenstander uit te schakelen. In sommige gevallen lukt dit niet binnen de tijd. Dan wint de persoon die in totaal de meeste levenspunten over heeft.

GO Battle League rewards

Voor het spelen van wedstrijden tegen andere spelers word je rijkelijk beloond. Pokémon encounters en elite TM’s zijn voorbeelden van de GO Battle League rewards. De beloningen worden ieder Pokémon GO Battle seizoen vernieuwd. Het loont dus altijd om een zo hoog mogelijke rank te behalen.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.