Nieuws

Twitch-streamer bereikt het einde van de Minecraft map

Twitch-streamer bereikt het einde van de Minecraft map

De Twitch-streamer Mystical Midget heeft het einde van de Minecraft-map bereikt. Dit heeft esports- en entertainment journalist Jake Lucky via Twitter laten weten. Deze 'prestatie' heeft de streamer naar verluidt meer dan 2500 uren gekost.

Maandenlang speelde Mystical Midget dagelijks de bekende sandbox-game. Zijn grote doel was het bereiken van het einde van de Minecraft-map en dat is hem gelukt. Hoewel de beelden er niet spectaculair uitzien, kan hij met deze prestatie wel op ontzettend veel reacties rekenen. De tweet van Jake Lucky leverde alleen al meer dan 10.000 likes op.

Embedded content: https://twitter.com/JakeSucky/status/1562117799027167233

Eindeloos wandelen

Het moet een bijzonder geestdodend proces geweest zijn. Mystical Midget begon op 31 januari 2021 met eindeloos wandelen in de sandbox-game en op 23 augustus, dat is althans de datum waarop dit door Jake Lucky gemeld werd, wist hij zijn doel te bereiken.

Hij deed dit in Minecraft Beta 1.7.3 en werd gesteund door AntVenom, één van de grootste content creators binnen de Minecraft-community. Mystical Midget werd hiermee één van de mensen die Far Lands in Minecraft hebben bewandeld. Hij is naar eigen zeggen de eerste die het einde van de map bereikt heeft.

In theorie moet de map van Minecraft ergens eindigen. De game blijft echter nieuw land aanmaken. Daardoor zul je het einde of een rand van de map nooit zien. Het genereren van land stopt op het moment dat het geheugen het niet meer toelaat. Op dat moment gebeurt hetgeen op de door Jake Lucky gedeelde video te zien is.

Minecraft bestaat inmiddels 11 jaar en is tot op de dag van vandaag razend populair. Er wordt ieder jaar zelfs een Minecraft Championship georganiseerd waarin spelers hun vaardigheden ten opzichte van elkaar kunnen laten zien.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.