Nieuws

Sony onthult DualSense Edge controller voor PlayStation 5

Sony onthult DualSense Edge controller voor PlayStation 5

Sony heeft de nieuwe DualSense Edge controller voor de PlayStation 5 onthuld. Op de gamebeurs Gamescom in Duitsland werden de eerste beelden van deze nieuwe hardware getoond. De controller bevat verschillende geavanceerde functionaliteiten, zoals back buttons en verwisselbare stick caps.

De komst van een nieuwe controller voor de PlayStation 5 hing al even in de lucht. Sony's concurrent Microsoft bracht enkele jaren geleden immers een vergelijkbare controller op de markt: de Xbox Elite. Met de DualSense Edge controller richt Sony zich voornamelijk op de fanatieke en competitieve gamer.

DualSense Edge Wireless Controller

De DualSense Edge controller voor de PlayStation 5 is draadloos en ontworpen om fanatieke gamers een voorsprong te geven, aldus Sony. Deze nieuwe controller is dusdanig aanpasbaar dat je een geheel eigen game-ervaring kunt creëren.

Voor competitieve gamers zijn de back buttons de belangrijkste functionaliteiten. Back buttons zijn de twee knoppen die zich aan de achterzijde van de controller bevinden. Deze knoppen kunnen zo ingesteld worden dat ze als andere knoppen fungeren. Sony biedt hiermee een alternatief voor de alom bekende SCUF-controllers.

De DualSense Edge beschikt ook over aanpasbare triggers (R2 en L2). Gamers kunnen de mate waarin deze knoppen ingedrukt moeten worden alvorens ze een reactie geven, vergroten of verkleinen. Dit zorgt voor betere reactiesnelheden, wat voordelig is binnen competitieve games.

De mogelijkheid tot het aanpassen van de stick caps is één van de andere belangrijke functionaliteiten. Ook de on-controller user interface, waarmee de instellingen op de controller zelf aangepast kunnen worden, zijn uniek.

Sony heeft nog geen releasedatum voor de DualSense Edge controller voor de PlayStation 5 bekend gemaakt. De komende maanden wordt deze en andere informatie met de community gedeeld, zo laat de organisatie op haar website weten.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.