Artikel

Alles over Hearthstone: March of the Lich King en de Death Knight Class

Alles over Hearthstone: March of the Lich King en de Death Knight Class

Op dinsdag 6 december komt de nieuwste uitbreiding van Hearthstone uit, March of the Lich King. Deze uitbreiding bevat 145 gloednieuwe kaarten en de nieuwe Death Knight class.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=HVrPAhOR0kg

Death Knight

In de nieuwe Hearthstone uitbreiding reizen we af naar de elfenstad Silvermoon City, die belegerd wordt door het zombieleger van de Lich King. De Lich King is het speelbare personage van de elfde Hearthstone class: de Death Knight. Deze nieuwe class werkt op meerdere manieren anders dan de bestaande classes. Ten eerste hebben ze een nieuwe Hero Power: voor twee mana krijgen ze een 1/1 minion met Charge die doodgaat aan het einde van je beurt.

GhoulCharge

Ten tweede gebruikt de Death Knight een nieuwe resource, Corpses. Elke keer als er een vriendelijke minion doodgaat krijgt de Death Knight een Corpse, die ze vervolgens kunnen gebruiken om andere kaarten te activeren. Ten derde hebben een hoop Death Knight kaarten één van drie soorten Runes: Blood, Frost en Unholy. Wanneer je een Death Knight deck bouwt, kies je drie Runes om je deck mee te bouwen, bijvoorbeeld twee Unholy Runes en één Blood Rune. Vervolgens kan je specifieke kaarten in je deck stoppen. Kaarten die meer van dezelfde Runes vereisen zijn sterker, maar voorkomen dat je kaarten van andere Runes in je deck kan stoppen.

BattlefieldNecromancer-78353 NORMAL

Undead

Er wordt ook een nieuwe minion type aan Hearthstone toegevoegd: Undead. Deze kaarten hebben vaak te maken met mechanics zoals Deathrattle en Reborn. Ook krijgen een hoop bestaande kaarten het Undead minion type. March of the Lich King voegt ook dubbele minion types toe, waardoor minions twee minion types tegelijkertijd kunnen hebben.

NEUTRAL RLK 592 enUS Invincible-86367 NORMAL

Manathirst

Ook voegt Hearthstone: March of the Lich King een nieuw keyword aan het spel toe, Manathirst. Kaarten met Manathirst worden sterker wanneer je een bepaald aantal Mana Crystals tot je beschikking hebt. Hierdoor worden deze kaarten sterker naarmate het spel verder vordert.

WARRIOR RLK 960 enUS EmbersofStrength-86417 NORMAL

Signature Cards en Legendary Hero Portraits

Hearthstone : March of the Lich King voegt ook twee nieuwe cosmetics toe: Signature Cards en Legendary Hero Portraits. Signature Cards zien er bijzonder uit en zijn alleen uit pakjes te verkrijgen, waaronder nieuwe Signature Golden Packs die een hogere kans hebben op Signature Cards. Legendary Hero Portraits zijn bijzondere Hero Portraits met unieke animaties.

QLOTIIPC8VB31666725886456

Release date

Hearthstone: March of the Lich King komt op dinsdag 6 december uit, waarschijnlijk rond zeven uur ’s avonds Nederlandse tijd. Je kan de uitbreiding nu al pre-orderen, maar voor de verandering ook nog een week na de release. In de tussentijd kan je de nieuwe kaarten bekijken op de website van Hearthstone. Als je nu inlogt krijg je de nieuwe kaart The Sunwell geheel gratis. Ook is tijdelijk de Hearthstone: Knights of the Frozen Throne expansion terug in Standard.

NEUTRAL RLK 590 enUS TheSunwell-86228 NORMAL

Remco Belonje
Remco BelonjeRedacteurHearthstone-redacteur, zou willen dat zijn reactiesnelheid goed genoeg was voor shooters
Remco BelonjeRemco Belonje