Nieuws

G2 Esports Europees kampioen League of Legends

G2 Esports Europees kampioen League of Legends

G2 Esports is voor de negende keer kampioen van Europa met winst in de League of Legends European Championship. In de finale versloeg het Rogue met klinkende cijfers; 3-0. Door de overwinning kan G2 Esports vliegtickets naar Zuid-Korea boeken, waar volgende maand het MSI-toernooi plaatsvindt.

Ondanks dat Rogue via het upper bracket de finale bereikte, was het niet de favoriet vanavond. G2 Esports cruisde namelijk door het lower bracket heen. In de eerste ronde werd Vitality met 3-0 verslagen en met diezelfde cijfers werd ook Team Misfits verslagen. Gisteren kwam ook Fnatic daarbovenop dat tevens met 3-0 naar huis gestuurd. Daarmee kwam G2 dus met een 9-0 record naar de finale.

Het was de zevende keer dat Rasmus ‘Caps’ Winther de finale van de LEC bereikte, alle vorige zes finales wist hij te winnen, tweemaal met Fnatic en viermaal met G2. Dat ook deze finale een prooi voor hem was werd snel duidelijk. De eerste en tweede game werden met speels gemak gewonnen door de samurais van G2 Esports. In de derde game bood Rogue iets meer tegenstand, maar was het uiteindelijk niet opgebakken tegen de recordtitelhouder. Het was overigens de eerste wedstrijd sinds lange tijd die weer voor een publiek werd afgewerkt.

Embedded content: https://twitter.com/LEC/status/1513214875849433095?s=20&t=C65VKQ9l5qbY41bUVCyzjA

Dit is de eerste titel sinds twaalf maanden voor G2 Esports, het volgt MAD Lions op als Europees kampioen. Dat team pakte vorig jaar tweemaal het Europese kampioenschap, maar wist zich ditmaal niet te plaatsen voor de play offs. Op 10 mei begint het Mid-Season Invitational-toernooi waar G2 zal spelen tegen andere regionale kampioenen, waaronder het ongeslagen T1 uit Zuid-Korea. De begindatum van de summer split van de LEC is nog niet bekend, maar afgaande op vorige jaren zal dat hoogstwaarschijnlijk begin of midden juni starten.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend