Video

Akshan is de nieuwste champion in League of Legends

Riot Games heeft de trailer uitgebracht van Akshan, de nieuwste champion voor League of Legends. De extravagante champion, die wordt omschreven als de Rogue Sentinel, gebruikt de Absolver: daarmee schiet hij niet alleen projectielen af, hij kan het wapen ook gebruiken als een grappling hook om snel over de map heen te slingeren.

Akshan wordt uitgebracht op 22 juli.

Embedded content: https://twitter.com/LeagueOfLegends/status/1412788111084441606?s=20

Eerder gaf Riot Games al hints over de komst van Akshan naar League of Legends. Hij wordt de eerste champion die tegelijkertijd ook wordt uitgebracht voor Teamfight Tactics (TFT), de auto-chess gamemode van League of Legends. Akshan maakt namelijk deel uit van de mid-set update voor TFT:Reckoning.

Akshan's abilities

Akshan is een unieke champion, die waarschijnlijk de ADC-rol gaat vervullen: hij valt aan op afstand en doet physical damage. Tegelijkertijd is zijn kit heel veelzijdig, waarmee hij mogelijk ook een goede kandidaat is voor de solo-lanes top en mid.

Passive: Dirty Fighting
Elke derde hit van Akshan's aanvallen en abilities doet bonus physical damage. Akshan krijgt ook een shield als hij een champion aanvalt. Het tweede schot doet iets minder schade en kan onderbroken worden voor een move speed-bonus.

Q: Avengerang
Akshan gooit een boemerang, die physical damage doet en vijanden toont die worden geraakt. De afstand wordt elke keer vergroot wanneer de boemerang een tegenstander raakt. Vijanden kunnen op zowel de heen- als terugweg van de boemerang geraakt worden.

W: Going Rogue
Passive: Vijanden die bondgenoten van Akshan elimineren, worden gemarkeerd als Scoundrels. Wanneer Akshan een Scoundrel elimineert, krijgt hij een goudbonus en keren de door de vijand geëlimineerde bondgenoten direct terug op de Fountain in de basis. De Scoundrel-markering verdwijnt dan ook bij alle tegenstanders.

Active: Akshan is kort camouflaged, maar in de buurt van terrein (muren) blijft hij dit langer. Gedurende de tijd dat hij camouflaged is, kan hij sporen zien die leiden richting vijandige Scoundrels, en krijgt hij move speed en extra mana regeneration wanneer hij een spoor volgt.

E: Heroic Swing
Akshan vuurt zijn grappling hook af. Wanneer deze terrein raakt, kan hij deze ability opnieuw casten om snel langs het terrein te zwaaien. Tijdens deze animatie vuurt hij kogels af die physical damage doen. Bovendien kan hij de ability nogmaals casten om uit de animatie te springen, in de richting van de cursor, en een zwaardere kogel af te vuren. De cooldown van Heroic Swing wordt gereset wanneer Akshan een tegenstander elimineert.

R: Commeuppance
Akshan richt zich op de geselecteerde vijandelijke champion en laadt zijn wapen op. Aan het einde van deze animatie, of wanneer de ability opnieuw wordt gecast, vuurt Akshan kogels af die physical damage doen, gebaseerd op de missing health van de vijand die als eerste geraakt wordt. Akshan kan tijdens deze ability bewegen en E: Heroic Swing gebruiken terwijl hij zijn wapen aan het opladen of aan het schieten is.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=zOEH_RwboKw
Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate