Nieuws

League of Legends animatieserie Arcane deze herfst op Netflix

League of Legends animatieserie Arcane deze herfst op Netflix

Riot Games en Neftlix komen met een animatieserie gebaseerd op League of Legends. De serie krijgt de naam Arcane en moet in de herfst van dit jaar uitkomen.

Netflix maakte de komst van de Arcane animatieserie op 3 mei bekend via Twitter. Ook deelde zij een korte teaser, waarin verschillende champions te zien waren. Netflix plaatste de Teaser ook op YouTube met een korte tekst eronder. De serie speelt zich af in de utopische regio van Piltover en het onderdrukte, ondergrondse Zaun. De serie volgt twee League of Legends-karakters, en de kracht die hen uit elkaar scheurt. In de teaser waren de champions Vi, Jinx en Darius te zien.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=_WtVfkTGFvo

Vertraging door COVID-19

In 2019 tijdens het 10-jarig jubileum maakte Riot Games een hoop nieuwe dingen bekend, waaronder deze animatieserie. Riot bracht toen ook een video naar buiten, hierin wordt de animatieserie aangekondigd. Er wordt ook een deel van Piltover en Zaun laten zien. De bekendmakings video eindigt met de zin “het is tijd om het monster vrij te laten”. De serie moest eigenlijk uitkomen in 2020 maar werd uitgesteld door de COVID-19 pandemie. De animatieserie wordt gemaakt door Fortiche Productions, een Franse animatiestudio. Zij maakte eerder al animaties voor League of Legends.

Embedded content: https://youtu.be/IA-v_LB3Qpc

Series gebaseerd op games

Komende tijd verschijnen er meer series op Netflix die gebaseerd zijn op games. Zo werkt SEGA samen met Netflix aan een Sonic the Hedgehog serie. Ook komt er dit jaar een Tomb Raider en Resident Evil animatieserie uit. Ubisoft en Netflix zijn druk bezig met een live-action serie gebaseerd op de Assassin’s Creed franchise. Eerder kwam er in maart Dota Dragon's Blood uit op Netflix. Volgens vele geruchten is de streamingdienst Netflix samen met Ubisoft druk bezig met een Splinter Cell-animatieserie.

Theus Veldhuizen
Theus VeldhuizenRedacteur Schrijft over van alles, maar heeft een passie voor Valorant en League of Legends.
Theus VeldhuizenTheus VeldhuizenTheus Veldhuizen