Nieuws

Koreaans DRX wereldkampioen League of Legends

Koreaans DRX wereldkampioen League of Legends

Het Koreaanse DRX heeft vannacht het wereldkampioenschap League of Legends op haar naam geschreven. De nummer vier van Korea versloeg in een razendspannende finale titelfavoriet T1. DRX is het vijfde team uit Korea dat de wereldbeker omhoog mag tillen.

Vannacht stond de grootste esportwedstrijd van het jaar op het programma. Na een zinderende openingsshow met onder andere Lil Nas X speelden T1 en DRX, de nummer twee en vier van Korea, de finale van het wereldkampioenschap League of Legends. T1 werd vooraf al gezien als één van de favorieten voor de eindwinst, terwijl DRX als grote verrassing de eindstrijd wist te halen.

De wedstrijd begon enorm spannend; T1 koos voor Blue Side en wist de game met dominant spel te winnen. Vervolgens sloeg DRX direct terug en trok de stand gelijk. De derde game leek prooi voor DRX, maar het was T1 dat er met de winst vandoor ging en daarmee twee matchpoints op de wereldtitel kreeg. DRX wist die eerste op dominante manier van zich af te slaan, waarna een 2-2 stand op het bord stond. Een beslissende game moest uitkomst bieden, daarin had T1 het voordeel van Blue Side. DRX gaf zich echter niet gewonnen. Na een aantal sterke plays pakte het de game en daarmee de wereldtitel. Toplaner Kingen van DRX werd uitgeroepen tot beste speler van de finale.

DRX is de verdiende winnaar van het twaalfde wereldkampioenschap League of Legends, ook wel Worlds genoemd. Het team moest play-ins spelen en moest dus van ver komen. DRX is na T1 (3x winst), Samsung White, Samsung Galaxy en Damwon Gaming de vijfde Koreaanse overwinnaar van het toernooi. De overige wereldtitels werden gewonnen door Fnatic (Europa), Taipei Assassins (Taiwan) Invictus Gaming, FunPlus Phoenix en Edward Gaming (China).

Overigens krijgt Worlds volgend jaar een andere invulling, zo heeft esportjournalist Travis Gafford bekendgemaakt. Mogelijk gaat het toernooi over op een dubbeleliminatiesysteem. Meer informatie daarover horen we op 18 november wanneer Lolesports de toekomst van competitief League of Legends bekendmaakt, waarin overigens ook ruimte lijkt te liggen voor damesteams.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend