Nieuws

G2 naar Worlds, ‘Superteam’ Vitality mist Play Offs

G2 naar Worlds, ‘Superteam’ Vitality mist Play Offs

Gisteren zijn de laatste wedstrijden van het reguliere zomerseizoen van het League of Legends European Championship gespeeld. Na een waardeloos weekend is Vitality uitgespeeld dit jaar; het zogenaamde superteam verloor vier wedstrijden en kan daardoor op zomervakantie. Zes andere teams bereikten de play offs.

De grote winnaar van afgelopen weekend was ongetwijfeld G2 Esports. Het team wist van concurrenten Misfits en MAD Lions te winnen en zet daarnaast ook middenmoter SK Gaming aan de kant. Daarmee pakte het niet alleen de eerste plek in het reguliere seizoen, maar plaatste het zich ook als eerste team voor het wereldkampioenschap League of Legends dat volgende maand van start gaat.

Ondanks dat MAD Lions van G2 verloor, won het wel de overige wedstrijden en pakte het de tweede plek. Rogue gaat door als nummer drie. Voor de vierde plek kwamen zowel Fnatic als Misfits in aanmerking; beide teams stonden na achttien potjes op tien overwinningen en ook onderling resultaat bracht geen uitkomst. Hierom werd er een tiebreaker gespeeld die gewonnen werd door Misfits.

Ook voor de zesde plaats, de laatste play offs-plek, was een tiebreaker nodig. Vitality en Excel hadden beide negen overwinningen. Het onderlinge duel was erg spannend, maar het was Excel, met Nederlander Markoon in de jungle, dat aan het langste eind trok. Een hard gelag voor Perkz die voor het eerst sinds zijn carrière in 2016 begon het wereldkampioenschap moet missen. Hij zag daarnaast dus ook hoe zijn oude team G2 zich wel wist te plaatsen voor dat toernooi.

De play offs voor de LEC Summer Split beginnen later deze maand. Het eerste duel zal gaan tussen Excel en Fnatic. Op elf september wordt vervolgens in Zweden de Europees kampioen gekroond. De beste vier Europese teams zullen vanaf 29 september deelnemen aan het wereldkampioenschap League of Legends in Noord-Amerika. De top twee van Europa plaatst zich direct voor de poulefase, terwijl de nummer drie en vier een ronde eerder aan de bak moeten tijdens de Play-Ins ronde. De grote finale van het wereldkampioenschap is op 5 november.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend