Nieuws

WK League of Legends 2021 verplaatst van China naar Europa

WK League of Legends 2021 verplaatst van China naar Europa

Riot Games, het gamebedrijf achter de populaire esportsgame League of Legends, heeft aangekondigd dat het wereldkampioenschap voor de game dit jaar niet in China, maar in Europa gaat plaatsvinden. Eerder meldde de esports-nieuwswebsite Upcomer al een soortgelijk gerucht. Het toernooi wordt naar Europa verplaatst, omdat het door het coronavirus moeilijk is voor sommige spelers en teams om naar China af te reizen. Het WK vond in 2019 ook plaats in Europa: toen werden de steden Berlijn, Madrid en Parijs aangedaan.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=Ku5r8LEqqn0

Waar het WK dit jaar precies gaat plaatsvinden in Europa, heeft Riot Games nog niet bekendgemaakt. Het gamebedrijf gaat hier volgens bronnen binnenkort meer duidelijkheid over geven. Een locatie in Nederland is zeker niet uitgesloten: zo heeft Ahoy ervaring met het organiseren van het grote gaming-evenement Dreamhack Rotterdam en heeft het nieuwe H20 Rabo Esports Stadium in Purmerend de capaciteit om grote toernooien te huisvesten.

Het is ook goed mogelijk dat er gerouleerd gaat worden tussen meerdere Europese speelsteden: dit gebeurde bij het WK van 2019, en voor 2021 was Riot Games oorspronkelijk van plan het WK te houden in vijf steden in China.

Worlds

league-of-legends-worlds-2021
Op het WK League of Legends, dat ook wel kortweg Worlds wordt genoemd, spelen de beste teams van over de hele wereld tegen elkaar om te bepalen wie de wereldbeker mee naar huis neemt. China en Zuid-Korea worden gezien als de sterkste landen in League of Legends-esports, maar ook teams uit Europa weten soms indrukwekkende prestaties neer te zetten op Worlds. Zo behaalde G2 Esports de finale in 2019, waar de Europese publieksfavoriet uiteindelijk verloor van het Chinese FunPlus Phoenix.

Dit jaar lukte het G2 echter niet om zich te kwalificeren voor het WK: G2 verloor van Fnatic, de eeuwige rivaal van G2 in de Europese competitie LEC. Samen met Rogue en MAD Lions zal Fnatic Europa vertegenwoordigen op Worlds. Het is nu afwachten waar het thuispubliek de helden van ons continent kunnen komen aanmoedigen.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate