Nieuws

Riot Games maakt data en seeding voor wereldkampioenschap League of Legends bekend

Riot Games maakt data en seeding voor wereldkampioenschap League of Legends bekend

LoL Esports heeft vandaag een update gegeven over het wereldkampioenschap League of Legends dat later dit jaar in Noord-Amerika plaatsvindt. De esports tak van ontwikkelaar Riot Games deelt in een bericht op de website onder andere de data van alle speelrondes en de seeding voor alle competities.

Aan het wereldkampioenschap, dat bekend staat als Worlds, doen 24 teams uit elf verschillende regio’s mee. Mexico-Stad is de eerste stop voor de teams. Van 29 september tot 4 oktober host de Mexicaanse hoofdstad de Play-Ins stage, waar twaalf teams strijden om de laatste vier plekken groepsfase. De teams zijn van 7 tot en met 10 en 13 tot en met 16 oktober te vinden in New York voor de groepsfase en de teams die zich weten te plaatsen voor de kwartfinale spelen er van 20 tot en met 23 oktober ook nog. Vervolgens zijn de halve finales op 29 en 30 oktober te zien in Atlanta. Worlds sluit het League of Legends-seizoen op 5 november in San Francisco.

Seeding

Net als voorgaande jaren doen er 24 teams mee, maar dit jaar stuurt de LCL geen vertegenwoordiger. Dit gat wordt opgevuld door de regio die de afgelopen jaren de beste internationale prestaties heeft geleverd die maximaal drie teams stuurt. Dit is positief nieuws voor de Europese fans. Dit jaar zou de LEC namelijk in vergelijking met de voorgaande jaren maar drie teams sturen. Door het wegvallen van een LCL-team stuurt de Europese competitie nu toch vier teams naar het wereldkampioenschap. Hieronder is een overzicht van alle regio’s en het aantal teams dat ze naar Worlds sturen.

China (LPL): vier teams
Korea: LCK): vier teams
Europa: (LEC): vier teams
Noord-Amerika (LCS): drie teams
Zuid-Oost Azië (PCS): twee teams
Vietnam (VCS): twee teams
Brazilië (CBLOL): één team
Japan (LJL): één team
Latijns-Amerika (LLA): één team
Oceanië (LCO): één team
Turkije (TCL): één team

Verdere informatie over tickets en welke teams er precies deel gaan nemen wordt de komende weken en maanden bekend.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le Haen