Nieuws

LEC-finale op het grote scherm bij Pathé

LEC-finale op het grote scherm bij Pathé

Pathé gaat de finale van de League of Legends European Championship (LEC) live uitzenden in zes van haar bioscopen. De finale vindt plaats op 29 augustus en dan kunnen bezoekers vanaf half vijf 's middags live League of Legends kijken op het grote scherm bij de volgende locaties: Pathé Schouwburgplein in Rotterdam, Pathé Eindhoven, Pathé Spuimarkt in Den Haag, Pathé Tilburg Centrum, Pathé Utrecht Leidsche Rijn en Pathé Arena in Amsterdam.

Wij mogen twee tickets weggeven van de viewing party, wil je meedoen? Check dan onze Twitter-account! De winnaars van de tickets kunnen niet alleen de wedstrijden live op groot scherm kijken, maar ook gear winnen die je hieronder op de banner terug vindt.

GoGaming Philips

Naast het bekijken van de LEC-finale kunnen bezoekers van Pathé Schouwburgplein die dag ook zelf aan de slag. Go!Gaming organiseert op die locatie namelijk een game-evenement rondom de LEC-finale. Daarbij kunnen aanwezigen strijden voor verschillende prijzen, waaronder een VIP-arrangement naar het wereldkampioenschap in China.

Go!Gaming

Go!Gaming is een samenwerking tussen H20 Esports Campus en Pathé, waarmee de twee organisaties inspelen op de ontwikkeling van esports en het succes van eerdere initiatieven. De samenwerking is niet geheel toevallig, aangezien de Pathé bioscopen al vaker de locatie waren voor kleine esports evenementen.

Eerder werden er namelijk ook al esports-wedstrijden live uitgezonden in de bioscoop, waaronder voorgaande finales van League of Legends. Afgelopen zomer werd daarnaast Pathé Play in het leven geroepen, waarbij bezoekers hun eigen console konden meenemen om op het witte doek te gamen.

Spannende strijd

Het is nog niet bekend welke twee teams op de betreffende dag tegen elkaar gaan strijden. Rogue en MAD Lions zijn de favorieten om de finale te bereiken, maar ook grote namen als G2 en Fnatic maken nog kans op een plek in de eindstrijd. Wie bezoekers uiteindelijk op het grote scherm kunnen aanschouwen wordt aankomend weekend bepaald.

Naast een plaats in de Europese titelstrijd, vechten de deelnemers aan de play-offs ook om een plaats op het prestigieuze League of Legends-WK. Teams die zich plaatsen mogen zich vervolgens wederom opmaken voor een trip naar China, dat voor het tweede jaar op rij gastland is van het evenement. Eenmaal daar loopt het pad via miljoenensteden Shanghai, Qingdao, Wuhan en Chengdu naar de WK-finale in Shenzhen.

Kay Raadschelders
Kay RaadscheldersRedacteurWegens gebrek aan talent in het daadwerkelijk spelen van games besloot ik er maar over te gaan schrijven.
Kay RaadscheldersKay RaadscheldersKay Raadschelders