Nieuws

MAD Lions wint LEC voor de tweede keer op rij

MAD Lions wint LEC voor de tweede keer op rij

MAD Lions heeft voor de tweede keer op rij de League of Legends European Championship (LEC) gewonnen. Het Spaanse team versloeg hierbij het Britse Fnatic in de finale met een 3-1. MAD Lionss verloor het afgelopen seizoen zelden een wedstrijd, en wist ook tijdens de finale te bewijzen waarom het team tot de absolute wereldtop behoort.

Ondanks het feit dat ze de LEC Spring Split eerder dit jaar wonnen was er veel twijfel rondom MAD Lions. Men vroeg zich af of het Spaanse team haar titel kon verdedigen. Onderweg naar de finale liep MAD Lions over haar tegenstanders heen, en in de finale was dat niet anders. Na een sterke tweede game van Fnatic was het over, en wist MAD Lions de finale met 3-1 te winnen. MAD Lions behoort nu tot een van de weinige teams die meerdere LEC Splits achter elkaar gewonnen heeft.

Embedded content: https://twitter.com/LEC/status/1432052987925512192?s=20

Zowel Fnatic als MAD Lions strijden later dit jaar op het WK League of Legends, beter bekend als Worlds. Worlds zou origineel in China plaatsvinden, maar werd wegens de pandemie naar Europa verplaatst. De exacte locaties van Worlds zijn nog niet bekend.

Armut domineert de set
Een van de sterspelers van MAD Lions was İrfan “Armut” Berk. De Turkse speler wist constant druk uit te oefenen op zijn tegenstanders, en een enorme bijdrage te leveren aan zijn team. In alle vier de games wist Berk uitstekende prestaties te leveren, waardoor Fnatic veel moeite had met om hem heen te spelen.

Live in Pathé
De LEC was vanavond live te zien vanuit meerdere locaties van Pathé. Het is de eerste reeks aan evenementen van Pathé in samenwerking met de H20 Esports Campus Amsterdam. De twee bedrijven hebben samen GoGaming opgericht; een initiatief om op meerdere locaties in Nederland alles rondom esports te faciliteren.

Stijn van Steenbergen
Stijn van SteenbergenRedacteur/Media ProducerSchrijft over van alles en nog wat, met een passie voor de ontwikkeling van esports binnen Nederland en video content
Stijn van SteenbergenStijn van SteenbergenStijn van Steenbergen