Nieuws

Locatie Mid Season Invitational 2022 bekend gemaakt

Locatie Mid Season Invitational 2022 bekend gemaakt

Riot Games heeft gister de locatie van de 2022 League of Legends Mid-Season Invitational (MSI) bekend gemaakt. Dit jaar is er gekozen om het toernooi te organiseren in Busan, Zuid-Korea.

Van 10 tot 29 mei komen de beste teams uit elke regio te samen in de op éé na grootste stad van Zuid-Korea. Het toernooi wordt gespeeld in het Busan Exhibition and Convention Centre (BEXCO). Ook is er voor het eerst sinds 2019 publiek aanwezig bij een League of Legends-toernooi.

Embedded content: https://twitter.com/lolesports/status/1508957267789549575

GOS-regio niet vertegenwoordigd

Helaas zal de GOS-regio dit jaar niet vertegenwoordigd worden op MSI, vanwege de annulering van de LCL Spring Split in 2022 als gevolg van de aanhoudende Russisch-Oekraïense oorlog. Als zodanig worden teams ingedeeld in twee groepen van vier en één groep van drie, als onderdeel van een best-of-one dubbele round robin. De eerste fase vindt plaats tussen 10 en 15 mei.

Van daaruit gaan de twee beste teams van elke groep naar de Rumble Stage, waar opnieuw alle zes teams tegen elkaar zullen vechten in het best-of-one double round robin-formaat. Deze fase vindt plaats tussen 18 en 22 mei, voordat de vier beste teams de competitie, tussen 27 en 29 mei, afsluiten in de knock-outfase. Hier zien we een volwaardige best-of-five-serie in één eliminatieronde tot aan de finale, waar één team de MSI-trofee mee naar huis neemt.

Zuid-korea geschikte host

Volgens de burgemeester van de stad, Park Heong-joon, is Busan "het mekka van de esports". Busan heeft in de loop der jaren al een groot aantal esports-toernooien georganiseerd. BEXCO was zelfs de gastlocatie voor de LoL Worlds 2014 en 2018 Group Stages, in 2018 organiseerde BEXCO ook de kwartfinales.

"Zuid-Korea is al tientallen jaren een pionier in de esports-industrie", zegt Global Head van LoL Esports Naz Aletaha. “We zijn verheugd om zijn rijke geschiedenis in esports, de passie van Koreaanse fans en het talent van de professionele teams te eren door MSI voor de eerste keer naar Korea te brengen. Busan was een ongelooflijke gastheer voor ons tijdens zowel Worlds 2014 als 2018, en we kijken ernaar uit om daar terug te keren om de weg vrij te maken voor de beste League of Legends-teams ter wereld om het tegen elkaar op te nemen.”

Tom Fleischmann
Tom FleischmannRedacteurFIFA 22-specialist
Tom Fleischmann