Video

Schalke 04 neemt afscheid van de LEC met documentaire

Door middel van hun ‘NULLFEAR’ documentaire heeft Schalke 04 afscheid genomen van de LEC. In de documentaire is een overzicht te zien van het afgelopen seizoen, maar de film fungeert dus ook als afscheid van de competitie waar ze vier jaar lang onderdeel van uit maakten.

De 95 minuten durende film is te zien op het YouTube-kanaal van Schalke 04 Esports. Het team verlaat de LEC nadat de voetbalclub in juni bekend maakte de plek in het Europese kampioenschap te hebben verkocht.

Documentaire

Nullfear begint met de spelers die praten over de verwachtingen van het aankomende seizoen, toen nog vol goede moed. De documentaire laat vervolgens de 2021 LEC Spring split zien waarin Schalke als vierde eindigt en zich kwalificeert voor de play-offs. G2 wist het Duitse team nog net te verslaan maar Schalke beet in de volgende ronde van zich af door esports-gigant Fnatic te kloppen. Het team werd vervolgens uitgeschakeld door de uiteindelijke nummer 2, Rogue.

Tijdens de documentaire krijgt de kijker ook mee dat de voetbalclub slecht presteert. De club achter het League of Legends-team degradeerde en kwam mede dankzij de pandemie in financiële problemen. Toen de afgelopen LEC Summer Split pas drie dagen bezig was, werd bekend dat de club daardoor haar LEC-slot moest verkopen.

Afscheid

De film laat een flashback zien van de Schalke ‘miracle run’ waarin het team van een 1-10 score naar 8-10 score ging en zich zo alsnog kwalificeerde voor play-offs van de Summer split van 2020. Een jaar later kon de organisatie dat trucje niet herhalen, waardoor Schalke 04 in haar laatste seizoen met een telleurstellende 3-15 score eindigde.

Het laatste gedeelte van de documentaire laat de viewing party zien die Schalke organiseerde voor fans en oud-spelers. In het voetbalstadion van de Duitse club waren zij uitgenodigd om samen de laatste game van Schalke 04 te kijken. Schalke verloor de game, maar de fans konden zo toch op een mooie manier afscheid nemen van hun favoriete LEC-team.

De documentaire sluit af met uitspraken van commentatoren, spelers en de algemeen directeur van het team. Helemaal verdwijnt de Duitse club niet uit het esports-landschapo. De organisatie heeft namelijk een plek weten te bemachtigen in de regionale Duitse League of Legends competitie: The Prime League.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le Haen