Artikel

Sector One Night: "We zijn niet meer hetzelfde Sector One"

Sector One Night: "We zijn niet meer hetzelfde Sector One"

Afgelopen zondag nam Sector One gepaste wraak op KVM Esports door in de finale van de Belgian League Country Finals met 3-1 te winnen van het team dat twee weken geleden nog aan het langste eind trok in de play-offs. We spraken met Sector One-midlaner Night over deze ommekeer.

Aan het begin van de Belgian League Country Finals verloor Sector One met 3-1 van KVM Esports waardoor de tweevoudige kampioen via een omweg in de finale moest bereiken. Midlaner Night vertelde eerdaags na het verlies tegen KVM dat Sector One 'weinig geoefend' had en ook dat we 'in de finale een veel sterker Sector One zouden zien'. Night kreeg gelijk en pakte afgelopen zondag de hoofdprijs tijdens de Country Finals.

Bootcamp

Het verschil tussen 3-1 verliezen of 3-1 verliezen is natuurlijk groot. Volgens Night is deze ommekeer een combinatie van factoren: "We zijn op bootcamp geweest en dat gaf ons niet alleen als team maar ook als speler de mogelijkheid om er beter uit te komen. We waren als team zo'n 9 á 10 dagen 24 uur per dag samen, gingen samen naar de winkel, aten samen, sliepen onder hetzelfde dak en nog zoveel meer."

"Buiten het dagelijkse scrimmen speelden we ook zoveel mogelijk solo/duo queue," gaat Night verder. "Na enkele dagen begon ik al te merken dat mijn individuele mechanics en decisionmaking al behoorlijk begonnen te improven."

Meer dan gamen

Het bootcamp was veel meer dan alleen maar gamen, vertelt Night ons. "Elke dag kwam er een expert langs die gespecialiseerd was op een bepaald gebied waar we dan die dag meer over zouden leren. Een paar voorbeelden zijn slapen, ademen en yoga. Je kan wel zeggen dat we niet meer hetzelfde Sector One zijn als daarvoor. Als persoon, speler en team zijn we enorm improved de laatste 2 weken."

Corona

Natuurlijk roept het vragen op dat een team temidden van de coronacrisis gaat bootcampen. "Het was inderdaad moeilijker dan verwacht. Onze coach die uit Rusland moest komen, mocht het land niet uit vanwege de maatregelen. Ik ben allang blij dat alle spelers naar België konden komen waar we de bootcamp hadden. Uiteraard probeerden we ons zoveel mogelijk aan de maatregelen te houden. We zijn nu een paar dagen verder en er is niemand ziek geweest of geworden, dus ik denk dat we het goed hebben gedaan."

Geen vakantie

De Country Finals waren het slotstuk van een druk seizoen, waarin Sector One twee keer de Belgian League won en dus ook de Country Finals. Voor Night is er echter geen sprake van vakantie. "Ik ga het nu zeer druk hebben met mijn studies. Op het gebied van League of Legends wordt het nu wel een rustige periode. Een beetje solo queue hier en daar zal ik nog wel tijd voor hebben."

En of we Night in 2021 gewoon weer terug zien? "Normaal gezien wel!" reageert de iconische midlaner kort en krachtig.

Stephen van Vlokhoven
Stephen van VlokhovenRedacteurIk vind het maar suf om een motto te hebben, maar je moet toch wat met deze ruimte.
Stephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van Vlokhoven