Nieuws

T1 wint de LCK 2022 spring split finale

T1 wint de LCK 2022 spring split finale

Esports organisatie T1 versloeg rivaal Gen.G met 3-1 tijdens de LCK Spring Split-finale van 2022, waardoor ze het eerste team zijn dat zich kwalificeerde voor de Mid-Season Invitational van 2022.

Bij de rematch van de LCK Spring split finale van 2020 lag er veel druk op de schouders van T1 tegen het als tweede geplaatste Gen.G. T1, het team dat de finale bereikte na een 18-0 reeks in het reguliere seizoen, wilde hun status als het meest dominante team in de geschiedenis van LCK behouden.

Embedded content: https://twitter.com/LCK/status/1510231707748024320

Het eveneens dominante Gen.G probeerde uiteraard roet in het eten te gooien van T1. Toch wist de Koreaanse rivaal niet te winnen, en moest het haar meerdere erkennen in T1. Kijkers konden gelukkig wel genieten van een enorm spannende finale.

Historische finale

Gedurende de finale vroegen veel fans zich af of het T1 zou lukken hun zenuwen onder controle te houden en Gen.G uiteindelijk uit te schakelen. T1 domineerde de early-game in bijna elke wedstrijd gedurende de serie. In de eerste game ontmantelde T1 de early game strategie van Gen.G en het lukte ze op deze manier om ook mid-game te domineren en de wedstrijd na 30 minuten te beëindigen.

In de tweede game speelde de zenuwen echter wel op voor T1. Ze vonden opnieuw de vroege voorsprong op Gen.G, en liepen met bijna 6.000 goud uit op hun tegenstanders. Gen.G kaatste echter terug in de tweede game na sterke team gevechten van Gen.G, en wonnen zo. In de vierde game ontkenende T1 en verraste ze vriend en vijand met een indrukwekkende pot.

T1 kan nu even op adem komen, wetende dat ze hun 10e LCK Split-overwinning en hun eerste split-titel sinds 2020 LCK Spring hebben behaald. T1 zal nu proberen hun dominantie in de LCK op het internationale podium voort te zetten tijdens de Mid-Season Invitational, waar ze voor het eerst de kans krijgen om een groot internationaal evenement in hun thuisland te winnen.

Tom Fleischmann
Tom FleischmannRedacteurFIFA 22-specialist
Tom Fleischmann