Nieuws

1 miljoen dollar prijzengeld voor Clash of Clans World Championship 2020

29 januari 2020, 12:29

Supercell, de ontwikkelaar achter Clash of Clans, organiseert samen met ESL het Clash of Clans 2020 World Championship. Na verschillende (gratis) online qualifiers plaatsen de acht beste teams zich voor de finale en strijden ze om één miljoen dollar aan prijzengeld.

Er zijn twee manieren waarop je team zich voor het Clash of Clans World Championship 2020 kan kwalificeren: in-game via de Champions I League of via de online ESL Play pre-qualifier. Voldoe je aan de eisen van minstens één van deze twee manieren, dan verdien je een plekje op een van de zes maandelijkse offline qualifiers in Katowice, Polen. Het speelschema staat inmiddels online.

Embedded content: https://twitter.com/ClashofClans/status/1221823749483266050?s=20

Champions I League

Je kunt de eerste tien dagen van de maand (februari tot juli 2020) deelnemen aan de Clan War League Seasons in de Champions I League. De vier beste teams van de maand (attack-stars + win bonus stars) worden uitgenodigd om een maand later deel te nemen aan de offline 5-vs-5 qualifier in Katowice. Kan een Clan niet deelnemen óf reageert de betreffende Clan-leader niet binnen 24 uur, dan gaat de plaats op de offline qualifier naar het eerstvolgende team op de ranking.

ESL Play pre-qualifier

De ESL Play pre-qualifier wordt online gespeeld en bestaat uit een 5-vs-5 single elimination best-of one. Net zoals bij de in-game kwalificatie wordt de ESL Play tussen februari en juli 2020 maandelijks gespeeld. ESL Play vindt plaats tussen de 12e tot 14e van de maand. Je kunt je al inschrijven voor een van de ESL Play pre-qualifiers. De beste vier teams per qualifier verdienen een plekje in Katowice.

Finale

Een overwinning in Katowice levert automatisch een ticket op voor het Clash of Clans 2020 World Championship. De overige twee tickets worden via een Wildcard weggegeven. Het is nog niet duidelijk waar en wanneer de finale gespeeld gaat worden. Waarschijnlijk wordt dat, net zoals vorig jaar, in oktober in Hamburg gespeeld.