Nieuws

100 Thieves tekent steel voor Valorant-team

5 september 2020, 11:17

100 Thieves heeft voormalig Counter-Strike: Global Offensive esporter Joshua "steel" Nissan voor haar Valorant-team getekend. De 30-jarige Canadees vormt samen met Hiko en Nitr0 de basis voor het nieuwe roster van de organisatie.

Joshua "steel" Nissan heeft een bewogen verleden achter de rug. De Canadees werd in 2015 veroordeeld als speler van iBUYPOWER voor match fixing, wat bekend staat als het 'North American match fixing scandal'. Het resultaat was dat steel en de andere leden van iBUYPOWER voor een onbepaalde tijd niet mochten deelnemen aan CSGO-toernooien. Toch kwam er in 2017 een opluchting, toen ESL, ESEA en Dreamhack besloten het verbod op te heven.

Steel kon daardoor weer deelnemen aan CSGO-toernooien. Hij deed dat onder meer voor Torqued, Ghost Gaming en de Chaos Esports Club. Toch kon de Canadees het succes dat hij met het superteam van iBUYPOWER had, niet evenaren. Hij besloot daarom over te stappen op Valorant, waar hij getekend is door 100 Thieves. Het Valorant-team van de organisatie deed het de afgelopen maanden slecht, waardoor iedereen ontslagen werd op Hiko na.

Embedded content: https://twitter.com/100Thieves/status/1301954594558210048?s=20

Na Nitr0 en Hiko is steel het derde lid van de nu al knallende formatie. Wie de laatste twee leden van het Valorant-team worden is nog onbekend.