Nieuws

Fortnite patch V11.50: Nieuw physics systeem en Birds of Prey-evenement

5 februari 2020, 18:41 · Laatste update 5 februari 2020, 19:06

Epic Games heeft Fortnite patch V11.50 doorgevoerd. De patch brengt onder meer het nieuwe physics systeem, een Birds of Prey-evenement en een nieuwe limited time modus, genaamd Love and War. Ook zijn Launch Pads terug in de niet competitieve modi.  

Enkele weken geleden liet Epic Games weten met de introductie van Fortnite patch V11.50 een nieuw physics systeem door te voeren. Het systeem, dat voluit het Unreal Engine Chaos physics system heet, is de nieuwste iteratie van de Unreal Engine. Fortnite zou door het systeem realistischer moeten worden, met name bij de instorting en vernietiging van gebouwen en objecten. Dit is overigens geheel afhankelijk van de implementatie die Epic Games doorvoert.

De eerste reacties op het nieuwe systeem zijn gemengd. Op Twitter kwamen vlak na de invoering van de patch berichten voorbij dat spelers door muren heen zouden kunnen. Niet fijn in een spel dat draait om bouwen. Epic Games heeft in een eerdere blogpost benoemd dat de gameplay en het spelgevoel hetzelfde blijven.

Birds of Prey-evenement en Harley Quinn skins

Op 6 februari komt de film Birds of Prey uit met in de hoofdrol Harley Quinn, bekend als vriendin van de Joker. Na geruchten vorige week is er nu inderdaad een cross-over geïntroduceerd tussen Fortnite en de film.  Er is een Harley Quinn skin en er zijn challenges die je moet voltooien tijdens het gebruik van de skin. Op Twitter laat een betrouwbare bron weten dat het outfit voor Harley Quinn waarschijnlijk morgen te krijgen is in de Fortnite item shop.

Love and War: Search and Destroy in Fortnite

Samen met de patch kondigde Epic Games een nieuwe limited time modus aan genaamd Love and War. De ontwikkelaar vergelijkt het met Search and Destroy, bekend van de Call of Duty-reeks. De spelmodi is wel in een Fortnite-jasje getrokken, aldus Epic. Net zoals in Call of Duty plaatsen aanvallers een bom en moeten verdedigers dit voorkomen. Teams bestaan uit zes spelers en het eerste team dat zes rondes wint, wint het spel. Door vijanden te doden en bommen te planten of te verwijderen verdienen spelers geld. Met dat geld koop je aan het begin van elke ronde wapens, materialen en schild.

 

Blijf altijd op de hoogte van het laatste Fortnite nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: