eDivisie

Nieuws

Dit zijn onze voorspellingen voor de eDivisie finales

14 februari 2020, 09:00 · Laatste update 14 februari 2020, 09:47

De eDivisie finales staan voor de deur. Op zaterdag 15 februari  worden de laatste wedstrijden gespeeld in AFAS Live. Met een prijzenpot van 50.000 euro staat er veel op het spel. De twee grote favorieten zijn natuurlijk Ajax en Heracles Almelo. Wij verwachten dat een outsider als Willem II er wel eens met de winst vandoor kan gaan.

De acht geplaatste teams

De afgelopen weken streden achttien teams in zeventien speelrondes voor een plekje in de playoffs. Ajax en Heracles Almelo wisten zich direct de plaatsen voor de finales in AFAS Live. Zes ander ploegen kwalificeerde zich via de play-offs. Na de laatste play-offs hadden de beste gekwalificeerde ploegen de mogelijkheid om hun tegenstander te kiezen. Dit levert de volgende kwartfinales op.

Kwartfinales eDivisie

Heracles Almelo en Ajax de favorieten

De grote favorieten zaterdag zijn Heracles Almelo en Ajax. Heracles Almelo is over het gehele seizoen erg consistent en hebben met Bryan Hessing en Lev Vinken erg sterke spelers in huis. Bryan wist vorig jaar de eDivisie finale te bereiken maar moest het uiteindelijk afleggen tegen Dani Visser. Lev Vinken was vorig jaar vierde van de wereld op de PlayStation 4. 

Ajax begon met Dani Hagebeuk en Curtis Poole erg stroef aan het seizoen. Gaandeweg het seizoen wisten ze dit om te buigen. Dit leverde zelfs de eerste plaats op en directe plaatsing voor de finales. Ajax behoort samen met Heracles tot de top van dit seizoen.

De kans is dan ook groot dat deze twee teams het in de finale tegen elkaar opnemen. Toch verwachten wij dat er wel eens een verrassing kan komen.

ADO nagenoeg kansloos

In FIFA is op dit niveau niemand kansloos. Dat geldt ook voor zaterdag tijdens de finales van de eDivisie. Wij verwachten dat alleen ADO den Haag zo goed als kansloos is tegen het sterke Ajax. Ajax koos niet voor niets voor ADO als tegenstander. Eerder dit seizoen won Ajax al redelijk gemakkelijk met 3-0 van de ploeg uit Den Haag. Het zou gek moeten lopen mocht Ajax al in de kwartfinale stranden.

Willem II kan voor verrassing zorgen

Het zou ons niet verbazen als een andere ploeg als Ajax of Heracles met de winst ervandoor gaat. Vorig jaar zat Dani Visser ook niet bij de grote favorieten, maar won wel de eDivisie met de Graafschap. Elk team heeft kwaliteit en ervaring in huis. Daarom zou het zo maar kunnen dat we twee andere teams in de finale zien. 

De grote positieve verrassing van het seizoen is Willem II. Met een groot talent als Tim van Dooleweerd en een solide Sem van den Hoof hebben zij een team om rekening mee te houden. Dat weet onder andere Ajax, want zij werden overtuigend verslagen door de heren uit Tilburg. Tim was vaak de grote man, maar tijdens de play-offs liet ook Sem zijn kwaliteiten zien. De laatste weken raakt Sem ook steeds meer in vorm en pakte sinds afgelopen weekend zelfs zijn eerste 30-0 in de Weekend League van FIFA 20. In dat opzicht zouden wij niet gek opkijken als Willem II de finale weet te halen en zelfs de winst pakt. In de kwartfinales staat gelijk de zware pot tegen Heracles Almelo op het programma. Winnen zij deze, dan is een finaleplaats zeker geen gekke gedachte.

Beter worden in FIFA? Check eens de FIFA 20 coaching van The Guide. Blijf altijd op de hoogte van het laatste FIFA nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: