Nieuws

Klassieke CSGO map Dust 2 volledig nagemaakt in Fortnite

15 februari 2020, 09:46 · Laatste update 15 februari 2020, 09:47

De klassieke Counter-Strike: Global Offensive Dust 2 is door Team Evolve volledig nagemaakt in Fortnite. De map is zo nauwkeurig mogelijk nagemaakt in Creative mode zodat het net lijkt alsof je CSGO aan het spelen ben. De map is aangekondigd met een trailer en is speelbaar voor iedereen.

Het is Team Evolve gelukt om één van de bekendste maps in FPS geschiedenis over te brengen naar Fortnite. Het is wel vaker gebeurd dat Dust 2 wordt nagemaakt in andere games, maar het is nog nooit zo goed gelukt als in Fortnite. Team Evolve heeft al vaker dit soort maps voor elkaar gekregen. Eerder had het team al een fantastische Super Mario Sunshine map in elkaar geknutseld, en is het al samenwerkingen aangegaan met onder andere Nickelodeon en Epic Games zelf.

Als je de maps naast elkaar houdt zie je alleen kleine verschillen in de visuele stijl van beide games.

Niet alleen maar visueel

De gameplay op deze map zal ook wel verschilen met de gameplay die je normaal van Fortnite gewend bent. In Counter-Strike moet je je wapens kopen aan het begin van de ronde. Geld valt te verdienen door het maken van kills of het winnen van een ronde. In de Fortnite variant lijkt dit ook nog het geval te zijn. Ergens in de map is een enorme muur met vending machines aanwezig waar spelers wapens kunnen kopen. Deze wapens zijn te koop met een unieke currency die te verkrijgen is door het uitschakelen van andere spelers. 

In Counter-Strike kunnen spelers ook een ronde winnen door een bom te planten op één van de twee aangewezen plekken. In Fortnite lijkt dit nu ook mogelijk te zijn. In de trailer is te zien dat er een bom geplant is op één van de twee plekken en dat spelers deze onschadelijk moeten maken. In hoeverre voor de rest de klassieke gameplay van CSGO wordt nagebootst is niet duidelijk, maar het feit dat de gameplay al zo overeen komt met het origineel is indrukwekkend.

De bom is in deze foto al geplant, maar wie gaat hem defusen?

De map is te spelen met de code 9908-4675-7557 en te vinden op de website van Epic Games. Team Evolved heeft het weer voor elkaar gekregen om een andere game naar Fortnite te halen, en velen zijn benieuwd wat het team nu gaat maken voor Fortnite.

 

Blijf altijd op de hoogte van het laatste Fortnite nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: