Nieuws

Voorlopig geen geldprijzen bij Fortnite-toernooien

3 maart 2020, 12:17 · Laatste update 3 maart 2020, 12:17

Epic Games heeft aangekondigd voorlopig alle Fortnite-toernooien met grote geldprijzen uit te stellen. De ontwikkelaar zegt eerst de problemen met de client en servers op te willen lossen. 

Als je de laatste tijd een online Fortnite-toernooi gekeken of gespeeld hebt, weet je hoe erg het kan zijn. Soms was er zoveel lag dat de game bijna onspeelbaar was. Het waarschijnlijk terugkeren van wekelijkse updates en de verbeterde communicatie, geven wel aan dat Epic Games er alles aan doet de problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Epic Games noemt geen specifieke datum wanneer de toernooien weer van start gaan, al zal dit waarschijnlijk niet over al te lange tijd zijn. Epic zal zich namelijk ook beseffen dat veel van hun bekendste spelers afhankelijk zijn van de inkomsten van deze toernooien. Daar staat tegenover dat zij vanzelfsprekend ook gebaat zijn bij een zo goed mogelijke speelbaarheid van de game.

Flinke prijzenpotten

Dat met Fortnite veel geld te verdienen is bleek twee weken geleden maar weer. Tijdens de finale van Dreamhack Anaheim haalde 100 Thieves-speler MrSavage maar liefst 30.000 dollar op voor zijn eerste plaats. Met een totale prijzenpot van 250.000 dollar is ook de rest van de finalisten goed voorzien.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste Fortnite nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: