Nieuws

Formule 1 lanceert Virtual Grand Prix Series

20 maart 2020, 12:47 · Laatste update 23 maart 2020, 15:41

De organisatie achter de Formule 1 heeft vandaag een nieuwe virtuele racecompetitie gelanceerd: de F1 Esports Virtual Grand Prix Series. De competitie gaat alle Grand Prix-races vervangen die uitgesteld zijn door de uitbraak van het coronavirus.

De eerste race vindt plaats op zondag 22 maart. Op die datum zou eigenlijk de Bahrain Grand Prix plaats hebben gevonden. In plaats daarvan is er nu de Virtual Bahrain Grand Prix. Elke Grand Prix de komende tijd krijgt een virtuele-variant, in ieder geval tot mei. Afhankelijk van de ontwikkelingen van het coronavirus kan dit verlengd worden.

Volgens Head of Digital Business Initiatives and Esports Julian Tan is het een perfecte kans om te laten zien wat esports is: "Nu elke grote sportcompetitie stilligt kunnen we laten zien hoe mooi esports zijn en hoeveel vaardigheid je ervoor nodig hebt."

Formule 1-coureurs

Volgens de organisatie sluiten enkele Formule 1-coureurs zich aan bij het initiatief. Afgelopen weekend kwam Max Verstappen al in actie tijdens The Race All-Star Esports Battle. Van dat evenement is aankomende zaterdag een tweede editie. Welke coureurs er precies meedoen aan de F1 Esports Virtual Grand Prix Series is nog onduidelijk.

Een kijkje vanuit de cockpit bij Max Verstappen tijdens een virtuele race

Racen vanuit huis

De coureurs in de F1 Esports Virtual Grand Prix Series racen vanuit thuis. Het spel dat gespeeld wordt is het officiële F1 2019. De virtuele GP van Bahrain wordt ongeveer 50 procent korter. Er worden op de Sakhir track 28 rondjes gereden.

In tegenstelling tot de fysieke variant zijn er geen verschillen tussen de auto's en worden de auto's zo aangepast dat ze minder snel stuk gaan en meer grip hebben op de weg. Dit zou voornamelijk gedaan worden om te compenseren voor het niveau verschil tussen de coureurs. De organisatie wilt ervoor zorgen dat de races zo competitief mogelijk zijn en bovendien leuk zijn om te volgen.

Virtuele Grand Prix volgen

De Virtual Grand Prix Series is te volgen op YouTube, Twitch, Facebook en F1.com. Elke race duurt zo een anderhalf uur. Aankomende zondag is de eerste race, die begint om 21:00 Nederlandse tijd. De verslaggeving wordt gedaan vanuit de Gfinity Esports Arena in Londen.

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en krijg elke vrijdag om 16:00 de hoogtepunten van afgelopen week. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: