Nieuws

Max Verstappen domineert tweede ronde Real Racers Never Quit

26 maart 2020, 09:31 · Laatste update 26 maart 2020, 09:31

Tijdens de tweede ronde van de simrace-competitie Real Racers Never Quit heeft Max Verstappen maximaal gepresteerd. De Nederlander was in zowel de kwalificaties, als de races veruit de snelste.

De tweede ronde van Real Racers Never Quit werd verreden op het Spaanse Circuito de Catalunya en dit keer kregen de coureurs de keuze uit twee voertuigen uit de GTE-klasse. Verstappen koos net als de meeste deelnemers voor de Porsche 991 en bleek ook een toerwagen, in ieder geval online, meer dan behoorlijk te kunnen besturen.

In de eerste kwalificatie pakte de Nederlander pole-position met een 1:40.893, daarmee was hij slechts een kleine zeven-honderdste sneller dan Team Redline en Formule 1-collega Lando Norris. Diezelfde Norris kwam er in de race, net als alle andere coureurs, echter niet aan te pas. Na een slimme manoeuvre bij de start verdween Verstappen al snel uit het zicht, om vervolgens onbedreigd naar de overwinning te rijden. 

Wie in de tweede race op meer spanning hoopte, kwam bedrogen uit. Verstappen reed in de kwalificatie wederom de snelste tijd, dit keer een 1:40.548, en kon ook tijdens de tweede race geen enkel moment bedreigd worden door zijn concurrenten. De Nederlander had halverwege de race zelfs voldoende tijd om de kijkers een rondje mee te nemen over het circuit en in gesprek te gaan met de commentatoren. 

Oranje boven

Verstappen was overigens niet de enige Nederlander met een goede dag, ook Larry ten Voorde zal zeer tevreden zijn. Ten Voorde maakte de Nederlandse suprematie gisteravond namelijk compleet door tijdens beide races de tweede plaats op te eisen.

 

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en krijg elke vrijdag om 16:00 de hoogtepunten van afgelopen week. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: