Nieuws

Toch geen rematch tussen OneOne en GameFist in ESL Benelux Championship

26 maart 2020, 17:14 · Laatste update 26 maart 2020, 17:17

Woensdagavond verscheen er een verhaal op de Twitter-pagina van Jex, speler van OneOne Esports, over de game die zijn team had gewonnen van GameFist. De verliezende partij had zijn beklag gedaan bij de admins van ESL Benelux en wilde een rematch. ESL gaf hier eerst gehoor aan, maar besloot vandaag toch dat dit niet gaat gebeuren.

Via een tweet die inmiddels verwijderd is maakte Jex zijn verhaal op TwitLonger bekend. Hij vertelt dat hij zich met zijn team gekwalificeerd had voor de ESL Benelux Championship Summer 2020, door hun winst in de Relegations. Een van deze overwinningen was onder anderen tegen Game Fist, waarvan werd verwacht dat de laatste deze match makkelijk zou winnen.

Een dag later krijgt OneOne Esport een mail van ESL met daarin de melding dat Game Fist heeft aangetoond dat een van de spelers van OneOne Esport niet de hele game de ESL Wire aan had staan, de anticheat van ESL. Het ging hier om de speler MaikeloF. Volgens de regels betekent dit een diskwalificatie, maar GameFist stelde voor om een rematch te spelen.

Veel voorkomend probleem

Jex laat in zijn TwitLonger post zien dat dit een vaker voorkomend probleem is, en dat MaikeloF hier geen schuld in heeft. Hij geeft zelfs voorbeelden uit hetzelfde toernooi, waar dit probleem ook bij andere teams voorkomt. Hij toont ook aan dat op het moment dat MaikeloF zijn verbinding met de ESL Wire verloor er een storing op Steam was, wat ervoor zorgde dat de speler in kwestie vastliep op de server en uiteindelijk ook werd gedisconnect.

ESL besloot haar richtlijnen te volgen en akkoord te gaan met het voorstel van GameFist om een rematch in te plannen. OneOne ging hier niet mee akkoord en ging vervolgens zelf in beroep tegen dit besluit. Donderdagochtend kwam ESL terug op de maatregel en is de rematch van de baan.

ESL erkent problemen

ESL laat aan Esports Club weten dat er gisteren een beslissing is gemaakt op basis van de regels. Deze zijn dan ook in theorie gerespecteerd. Echter erkent ESL het vaakvorkomende probleem met ESL Wire, en ziet ook in dat de situatie buitengewoonlijk is. Daarom is vandaag het besluit heroverwogen, en krijgt OneOne Esport alleen een officiële waarschuwing voor het niet gebruiken van de anticheat. Het door OneOne behaalde resultaat blijft dus in stand, en zij zijn alsnog door naar de ESL Benelux Championship Summer 2020.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste CSGO nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: