Nieuws

Valorant beta release op 7 april, beschikbaar via Twitch Drops

30 maart 2020, 17:00 · Laatste update 31 maart 2020, 10:27

De closed beta van Valorant start op dinsdag 7 april. De shooter van Riot Games is dan speelbaar voor een selecte groep mensen die de game voor de ontwikkelaar gaan testen. Toegang is te verkrijgen door Valorant-streams te kijken.

Riot Games maakt vandaag via een persbericht bekend dat de zogenaamde 'closed beta' van Valorant, hun eerste first-person shooter, op 7 april start. De beta is te spelen in Europa, Canada, Rusland, Turkije en de VS. Om ook kans te maken op toegang tot de beta dien je streams te kijken waar de game gespeeld wordt.

Hoe krijg je toegang?

In de eerste plaats heb je een Riot Account nodig. Als je League of Legends speelt (of hebt gespeeld), ben je al in het bezit van zo'n account. Zo niet, dan kun je deze aanmaken op de website van Riot Games. Vervolgens koppel je je Riot Account aan je Twitch account.

Daarna is het erg simpel. Je zoekt een specifieke stream waar Valorant gespeeld wordt en waar Twitch Drops ingeschakeld zijn. Dit zie je duidelijk door de specifieke melding bij de desbetreffende stream.

Het is een kwestie van wachten, maar hopelijk weet je dan toegang te bemachtigen tot de close beta van Valorant en kun je de game uitproberen. De officiële release van de volledige game staat nog steeds op de planning voor de zomer van 2020.

Over Valorant

Valorant is een nieuw tactisch schietspel dat ontwikkeld wordt door Riot Games, bekend van League of Legends. Het spel lijkt een brug te slaan tussen Overwatch en Counter-Strike: Global Offensive. In een team van vijf strijd je tegen vijf andere agenten. Het doel is hetzelfde als in Counter-Strike: de bom planten, of voorkomen dat deze geplant wordt. Het spel heeft aanvankelijk tien agenten. Enkele van de agenten zijn al onthuld

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en krijg elke vrijdag om 16:00 de hoogtepunten van afgelopen week. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: