Infinity Ward

Nieuws

Al 50.000 cheaters verbannen van Call of Duty Warzone

2 april 2020, 15:21 · Laatste update 2 april 2020, 15:21

Call of Duty Warzone-producent Activision komt in een statement naar buiten met informatie over de aanwezige anti-cheat maatregelen en laat weten inmiddels al meer dan 50.000 accounts van valsspelers te hebben verbannen.

In een statement op haar eigen blog heeft Activision laten weten al vanaf dag één hard op te treden tegen spelers die de regels binnen Call of Duty Warzone overtreden. Zo geeft de ontwikkelaar aan een beveiligingsteam in dienst te hebben dat 24 uur per dag, 7 dagen in de week gamedata monitort om potentiële hackers op te sporen. Deze maatregelen hebben tot het moment van publicatie al geleid tot meer dan 50.000 permanente account-bans.

Activision hoopt op deze manier waarschijnlijk haar community tevreden te stellen, na enkele negatieve berichten de afgelopen tijd. Zo was er onder andere berichtgeving over dat het laatste Warzone toernooi overspoeld zou zijn met hackers en spraken enkele grote namen binnen de scene zich al negatief uit over de anti-cheat maatregelen van het bedrijf.

Updates

Of het statement effect heeft moet de tijd uitwijzen. Activision belooft in ieder geval vanaf nu beter te communiceren door de spelers, op regelmatige basis, op de hoogte te houden van de cijfers over het aantal betrapte en bestrafte valsspelers.

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en krijg elke vrijdag om 16:00 de hoogtepunten van afgelopen week. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: