Nieuws

Nieuwe esports organisatie FWRD onthult Benelux CSGO-team

1 mei 2020, 10:03 · Laatste update 1 mei 2020, 23:08

De Luxemburgse esports-organisatie FWRD zet haar eerste stapjes in de scene met een nieuw CSGO-team. Het team kent zowel bekende en minder bekende gezichten uit de Nederlandstalige poule van spelers.

FWRD is de naam van de organisatie die vandaag haar nieuwe CSGO-team aankondigt. Daarmee begeeft deze organisatie, gevestigd in Luxemburg, zich voor het eerst in esports. Het nieuwe team bestaat uit Bernard, Bowen, Eneshan, Blackie en Clash. Blackie, Bernard en Clash kennen wij natuurlijk onder andere van hun tijd bij Asterion, en de laatste twee speelde ook bij Defusekids. Eneshan werd vooral bekend door zijn buitenlandse speeltijd bij Turkey5. Bowen is iets minder bekend, maar ook zijn naam al langer zweefde al langer rond binnen de lagere teams van de Benelux.

De organistie speelde op Twitter al een beetje met het idee dat zij binnenkort een team zouden aankondigen. Zo plaatsten zij onlangs nog een foto met wat lijkt op de silhouetten van de nieuwe spelers, en was het aan de lezers om te raden wie het zouden kunnen zijn. En natuurlijk was er ook plaats voor de welbekende "popcorn meme" die wel vaker op de sociale media langskomt.

Joe Hoffman, de CEO van FWRD, zegt dat het verkrijgen van de lineup 'een enorme mijlpaal is in onze esports-geschiedenis' en 'we het afgelopen jaar alleen naar deze dag hebben toegewerkt'. Daarnaast voegt hij toe dat CSGO alle aspecten van wat de organisatie mooi vindt aan esports in zich heeft: “Het is makkelijk te begrijpen, zit vol met actie en fascinerend om te kijken.”

De perfecte mix

Het nieuwe vijftal gaan we voor het eerst in actie zien bij de ESL Benelux Summer Season van dit jaar, en dus iedere dinsdagavond op de twitch van ESL Benelux. Een ding staat vast, de verwachtingen zijn hoog. De combinatie van jonge en redelijk onervaren spelers samen met een aantal veteranen zoals Bernard die weten hoe een team geleid moet worden belooft veel goeds, en is een vrijwel universeel recept dat werkt binnen de esports. Nu nog zien hoe dat recept in de werkelijkheid uitpakt.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste CSGO nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: