Nieuws

Streamers en partners lopen weg bij Method na seksschandalen

26 juni 2020, 11:50 · Laatste update 26 juni 2020, 17:01

Esports-organisatie Method gaat door een lastige periode heen. Er zijn meerdere aantijgingen gedaan van vermeend seksueel misbruik van spelers van de organisatie en zelfs van de co-CEO. Streamers nemen afstand als reactie op de beschuldigingen.

De afgelopen week kwamen er veel verhalen naar buiten over misbruik in de esports-scene. Method was een van de organisaties die onder vuur kwam te liggen, door beschuldigingen aan het adres van Method Josh. De World of Warcraft-speler zou grensoverschrijdend gedrag hebben vertoond tegenover een 16-jarig meisje. Een account met de naam 2Alexmae5 plaatste dit op Twitter.

Als reactie op dit verhaal nam Method direct maatregelen en werden de banden met Josh per direct verbroken door de organisatie.

Ook de co-CEO, Sascha Steffens, kwam onder vuur te liggen. Twitch-streamer AnnieFuchsia deed op Twitter haar ervaringen met hem. Method nam hierop ook maatregelen en zette de co-CEO op non-actief.

Streamers nemen afstand

In alle onrust nemen partners van Method zelf ook afstand van de organisatie, gezien de ernst van de situatie. Bovendien gaan de geruchten dat Method al langer op de hoogte was van de aantijgingen maar er niets mee gedaan werd. Er was al eerder onrust omtrent Josh en voor Preach Gaming was dit de druppel. Via een statement op Twitter maken zij bekend dat de samenwerking met Method per direct stopt.

Naast Preach Gaming maakten ook Tips Out, EsfandTV en Payo bekend dat ze niets meer te maken willen hebben met Method.

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en krijg elke vrijdag om 16:00 de hoogtepunten van afgelopen week. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: