Nieuws

Team Liquid breekt met Hearthstone-speler Purple na beschuldiging van aanranding

30 juni 2020, 08:57 · Laatste update 30 juni 2020, 09:41

Team Liquid heeft aangekondigd afscheid te nemen van Ryan "Purple" Murphy-Root. Aanleiding voor de aankondiging zijn recente beweringen van aanranding aan het adres van de Canadese Hearthstone-speler.

Victor Goossens, Co-CEO van Team Liquid, heeft via Twitter aangekondigd dat de organisatie afscheid neemt van Hearthstone-speler Ryan "Purple" Murphy-Root. De Canadees kwam in opspraak naar aanleiding van recentelijke aantijgingen van aanranding aan zijn adres. Goossens zegt in zijn toevoeging op het bericht dat dit geen makkelijk besluit was, maar dat na grondig onderzoek is gebleken dat Purple inderdaad 'de neiging heeft zich ongepast te gedragen tegen vrouwen.'

Murphy-Root ontkent op zijn eigen Twitter alle beschuldigingen en zegt zelfs de persoon in kwestie te gaan vervolgen voor laster. Aangezien het voorval plaatsvond in Toronto en in het Canadese rechtssysteem de bewijslast bij laster-zaken bij de aangeklaagde ligt, is de kans dat Purple de zaak wint zeer groot. Dit maakt de aantijgingen echter niet meteen onwaar, maar betekent slechts dat ze niet bewezen kunnen worden. 

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en krijg elke vrijdag om 16:00 de hoogtepunten van afgelopen week. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: