Nieuws

Grau 5.56 en MP5 nerf in Call of Duty: Warzone

30 juni 2020, 10:10 · Laatste update 30 juni 2020, 10:10

De Grau 5.56 en de MP5 hebben een nerf gekregen binnen Call of Duty: Warzone. In de patch notes van de Mid Season update is te zien dat beide wapens op meerdere fronten zijn verzwakt. Op deze manier tracht Infinity Ward de populariteit van met name de Grau 5.56 wat in te dammen. De laatste maanden ontpopte de Grau 5.56 zich als het ultieme wapen om overwinningen mee te behalen.

Tot blijdschap van vele Call of Duty: Warzone-spelers waren de Grau 5.56 en MP5 nerf onderdeel van de patch notes van de Season 4 Reloaded Mid Season update. Vooral de Grau 5.56 leek de meta binnen Warzone. De frustraties binnen de community groeiden daardoor in rap tempo. Het was de eenzijdigheid binnen de game die tot vele klachten aan het adres van de ontwikkelaars leidde.

Grau 5.56 en MP5 nerf

De patch notes laten ons zien dat de Grau 5.56 een damage range reduction heeft gekregen. Daarnaast krijgt de assault rifle iets meer high frequency recoil. Hoe deze recoil in-game te zien is, is nog niet duidelijk. Verder krijgen de populaire Tempus 26.4"Archangel en FFS 20.8" Nexus barrels méér recoil en minder damage range.

De nerf van de MP5 is vooral gefocust rondom de 10MM ammo. Deze ammo krijgt namelijk een verlaging in damage range, minder long range damage en een kleine verhoging van recoil. Verder wordt de MP5 zonder de 10MM ammo voorzien van een verlaging in damage range. De nerf van deze MP5 lijkt een stuk minder sterk dan die van de Grau 5.56.

Sniper krijgen een buff in Warzone en Modern Warfare

De snipers hebben binnen Warzone, en ook Modern Wafare, een flinke buff gekregen. Zo heeft de AX-50 een verhoogde damage range gekregen en is de HDR in Modern Warfare op de torso altijd een one-hit-kill. Tot slot heeft de Kar98k nu onder andere een snellere ADS (aim down sight) speed en een verhoogde damage range.

Met de komst van de Season 4 Reloaded Mid Season update gaan de spelers weer volop experimenteren met hun classes. In ons artikel over de beste Warzone loadouts geven we een aantal voorbeelden van Warzone loadouts waarmee je met iedere speelstijl goed uit de voeten kan.

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en krijg elke vrijdag om 16:00 de hoogtepunten van afgelopen week. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: