Nieuws

Eigenaar Game Fist onder vuur na omstreden Omegle-clip

21 juli 2020, 10:01 · Laatste update 21 juli 2020, 12:44

De eigenaar van esports-organisatie Game Fist, Rael "Dreamer" de Cock, is in opspraak gekomen naar aanleiding van een Omegle-clip. De Cock heeft inmiddels zijn excuses aangeboden in een Twitlonger, maar kon niet voorkomen dat in ieder geval één streamer heeft besloten afscheid te nemen van de organisatie.

Rael "Dreamer" de Cock, eigenaar van esports-organisatie Game Fist, ligt onder vuur naar aanleiding van een opgenomen gesprek op Omegle. In de video zien we De Cock in gesprek met iemand van, vermoedelijk, Pakistaanse afkomst. De Game Fist-eigenaar begint het gesprek door zelf een deuntje te zingen en vraagt zijn gesprekspartner dit na te doen, deze is daar overduidelijk niet van gediend. Die interactie wordt gevolgd door een kort heen en weer gesprek totdat De Cock besluit het gesprek te beëindigen.

 

De Cock heeft naar aanleiding van de ophef in een Twitter-bericht gereageerd op de kwestie, maar kon daarmee het vertrek van in ieder geval één Game Fist-lid niet voorkomen. Twitch-streamer xOfficialSophie heeft namelijk via Twitter laten weten niet langer met de organisatie geassocieerd te willen worden. Of dat het enige vertrek is en wat de verdere gevolgen van de clip zijn is nog niet bekend.

Wisselende reacties

Het filmpje wordt op Twitter wisselend ontvangen. Zo laat CS:GO-caster Veronique "Vearless" Zonneveld duidelijk weten dat zij het gedrag van De Cock niet door de beugel vindt kunnen, maar zijn er ook andere mensen die de zaak afdoen als een misplaatst grapje waar vooral niet teveel waarde aan moet worden gehecht. De excuses van De Cock worden overigens ook niet door iedereen gewaardeerd, zo blijkt uit de reacties onder het bericht. 

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en krijg elke vrijdag om 16:00 de hoogtepunten van afgelopen week. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: