Nieuws

LEC en Neom na één dag alweer uit elkaar

30 juli 2020, 09:10 · Laatste update 30 juli 2020, 10:41

De Europese League of Legends-competitie, LEC, heeft aangekondigd de veelbesproken samenwerking met het Saoedi-Arabische bedrijf Neom na één dag alweer op te zeggen. De aankondiging van de samenwerking stuitte op zoveel weerstand vanuit de community en het eigen personeel dat het bedrijf in een statement heeft laten weten de samenwerking per direct weer te beëindigen. 

Nog geen dag na de aankondiging van de samenwerking tussen de LEC en het Saoedi-Arabische project Neom heeft de Europese League of Legends-competitie via een statement op haar website laten weten de samenwerking weer te verbreken. Aanleiding voor de snelle breuk is de hoeveelheid aan negatieve reacties die de aankondiging opleverde.

Toen het bericht met de aankondiging gisteren online verscheen, duurde het niet lang voordat de negatieve reacties binnen begonnen te stromen. Niet alleen de fans lieten hun ontevredenheid over de keuze merken, ook een groot gedeelte van de LEC-medewerkers spraken zich openlijk uit tegen de Neom.

Alberto Guerrero, verantwoordelijk voor esports in Europa bij Riot Games, begint het bericht over de ontbinding door te zeggen dat Riot Games het als bedrijf belangrijk vindt om fouten te erkennen en ze zo snel mogelijk op te lossen. Ondanks dat ze vinden dat de LEC voor iedereen is, ook voor mensen uit het Midden-Oosten en dus Saoedi-Arabië, het bedrijf er toch voor gekozen heeft de samenwerking met Neom te beëindigen. Het statement wordt afgesloten met de belofte dat het bedrijf intern gaat zorgen dat dit soort dingen niet meer gebeuren.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste League of Legends nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: