Nieuws

Call of Duty League Season 2021 met controller op PC gespeeld

14 september 2020, 09:45 · Laatste update 14 september 2020, 09:45

Het Call of Duty League Season 2021 is officieel begonnen. De organisatie laat weten dat het nieuwe seizoen op de PC gespeeld wordt, maar dat de besturing wel met een controller dient te gebeuren.

Waar het vorige seizoen van de Call of Duty League op de PlayStation 4 werd gespeeld, was de meest voor de hand liggende optie om het nieuwe seizoen op de PlayStation 5 te spelen. Echter maakt de competitie een overstap naar de PC, waar spelers wel nog steeds met een controller moeten spelen. Er mag dus niet met muis en toetsenbord worden gespeeld.

Verder heeft Season 2021 een primeur op het gebied van Call of Duty esports. Via Call of Duty Challengers kunnen spelers crossplay tussen console en PC tegen elkaar strijden. Bij deze competitie is het echter ook niet toegestaan om met muis en toetsenbord te spelen, enkel met controller. Als er LAN-competities worden georganiseerd zijn deze enkel voor PC, eveneens met controller als enige toegestane manier van spelen.

Van 5 naar 4 spelers

De switch van platform is niet de enige grote verandering in de Call of Duty League komend seizoen. Zo werd al eerder bekend dat het format van de Call of Duty League van 5v5 naar 4v4 gaat. Alle teams die momenteel actief zijn in de competitie moeten dus een speler van hun huidige basisteem op de bank plaatsen of wegsturen. CDL-kampioen Dallas Empiar besloot afscheid te nemen van Clayster.

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en krijg elke vrijdag om 16:00 de hoogtepunten van afgelopen week. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter en Instagram.

Deel: