Nieuws

Valorant Act 3: Nieuwe map Icebox en ranked veranderingen

7 oktober 2020, 10:18 · Laatste update 7 oktober 2020, 15:32

Valorant gaat richting het einde van Act 2 van Episode 1 en dus geeft Riot Games alvast wat inzicht in Act 3 én zelfs in Episode 2. Ook presenteert de ontwikkelaar een nieuwe map, genaamd Icebox.

Act 2 van Episode 1 in Valorant duurt nog 6 dagen en Riot Games vond het dus wel tijd om alvast vooruit te blikken. We bespreken hier de punten die Riot Games in hun blog presenteert.

Ranked queue regels

De regels om samen te queuen worden strenger om Ranked eerlijker te maken. In Act 2 kun je met een verschil van 6 tiers samen spelen. Als je bijvoorbeeld Gold 1 bent, kun je met Bronze 1 t/m Diamond 1 samen spelen. Nu brengt Riot Games dit terug naar 3 tiers, waardoor je als Gold 1 nog maar met Silver 1 t/m Platinum 1 samen kunt spelen.

Voorkeur server

Je kunt vanaf Act 3 zelf je voorkeur voor een server aangeven. Dit is geen garantie dat je ook op deze server speelt, maar de kans is wel veel groter zodat je betere ping ervaart.

Immortal en hoger

In Immortal en hoger wordt je rank up/down alleen nog gebaseerd op winst of verlies en de teamscore. K/D/A lijkt, volgens Riot Games, in die tier niet meer mee te tellen.

Act Rank Badge

Uiteraard kun je in Act 3 ook weer wins verzamelen om je Act Rank Badge te vergaren.

Nieuwe map: Tundra

Tot slot heeft Riot Games ook al de nieuwe map Icebox laten zien. Deze map wordt in Act 3 toegevoegd en dat is eerder dan verwacht. Er werd namelijk telkens gesproken over een nieuwe map bij Episode 2, maar na Ascent is Icebox dus de tweede map die aan de game toe wordt gevoegd naast de standaard maps Bind, Haven en Split.

Volg al het nieuws over Valorant op de Valorant Benelux Discord en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Deel: