Nieuws

Team Gullit presenteert 17-jarige Deen als nieuwste aanwinst

12 oktober 2020, 12:04 · Laatste update 12 oktober 2020, 12:04

De Deense Oliver 'Oliver03' Roberts is vanaf vandaag onderdeel van Team Gullit. De talentvolle FIFA-speler voegt zich bij de organisatie maar speelt vooralsnog niet in Nederland.

Oliver is 17 jaar oud en tekent voor twee jaar een contract bij de Nederlandse esports-organisatie Team Gullit. Hij heeft al ervaring met FIFA op hoog niveau en speelde de afgelopen twee seizoenen voor Hobro IK in de eSuperliga, de Deense versie van de eDivisie. Deze zomer maakte hij de overstap naar AaB Aalborg, waar hij komend seizoen dus ook speelt.

In 2020 was Oliver in mei bijna de beste speler van de wereld op basis van de Weekend League. Hij won 149 van de 150 wedstrijden en moest slechts een speler boven zich dulden.

Verschillende nationaliteiten

Het valt op dan Team Gullit steeds meer verschillende nationaliteiten aantrekt. Na de Zweedse Olle 'Ollelito' Arbin (inmiddels naar Ninjas in Pyjamas) en de Romeense Razvan Puiu voegt de Nederlandse organisatie nu dus ook een Deen toe aan hun team. Volgens Team Gullit past het goed in de strategie om telkens in een ander land een speler proberen te scouten.

Naast de genoemde buitenlandse spelers zijn de Nederlanders Dani Visser (AZ), Levi de Weerd (Vitesse), Jens van der Vlier (AZ) en Thijs Dame ook onderdeel van de FIFA-organisatie van oudvoetballer Ruud Gullit.

Wil jij beter worden in FIFA en vliegend van start na de release van FIFA 21? Dan kun je ook een 1-op-1 FIFA coaching sessie boeken bij Team Gullit. Ongeacht je niveau werken ze samen met jou aan een gedetailleerd trainingsplan en analyseren ze je FIFA 21 gameplay. 

Deel: