Nieuws

DCL verbaasd over ophef rondom ‘taxi-drama’ van ESEV Zephyr

9 mei 2019, 19:04 · Laatste update 27 juni 2019, 19:00

Op woensdag 8 mei speelden ESEV Zephyr en Dorans Mannelijk Roze tegen elkaar in de strijd om de derde plek in de Dutch College League. Na 5 games verloor ESEV Zephyr de game én moesten ze tot groot ongenoegen ook nog eens zelf een taxi betalen om thuis te komen. De organisatie van DCL heeft hier zo zijn eigen visie op en is vooral verbaasd: “Er was helemaal geen afspraak gemaakt.”

De spelers van ESEV konden woensdagavond niet meer met het openbaar vervoer naar huis en moesten een taxi bestellen. Zij waren vervolgens in de veronderstelling dat de organisatie van de DCL deze taxi zou vergoeden. Dit bleek echter niet zo te zijn en de rekening van 256 euro was voor de spelers. ESEV midlaner DaanStylez: “Normaal gesproken regelt DCL een taxi, net als vorig jaar. Nu werd ons lachend verteld dat we die wel van ons gewonnen prijzengeld konden betalen.”

Pascal van Zijtveld (DCL) is verbaasd over de ophef: “Er was helemaal geen afspraak gemaakt. Vorig jaar heeft Zephyr ruim een week van tevoren aangegeven dat ze in de problemen zouden komen met vervoer. Toen hebben we voor een oplossing gezorgd en hun vervoer vergoed. Hier was dit keer geen sprake van.”

Na het officiële statement van DCL over de hele situatie ontstond op Twitter veel discussie, onder ander over het speelschema van de competitie. Zijtveld benadrukt echter dat het tijdschema ver van tevoren bekend is én de games woensdagavond zelfs sneller klaar waren dan verwacht: “Zoals in het regelement van DCL staat vermeld worden de games tussen 18:00 en 23:00 gespeeld. Er wordt rekening gehouden met 45 minuten per game en 15 minuten pauze tussendoor. Gisteren waren we al om 22:35 klaar met de laatste game en was er dus, ondanks een paar kleine technische problemen, geen sprake van een onverwachte eindtijd.”

Deel: