Nieuws

Nieuwe speelstijl succesvol voor JTF Gaming

14 mei 2019, 19:40 · Laatste update 27 juni 2019, 19:00

Het heeft even op zich laten wachten, maar de eerste overwinning voor JoinTheForce Gaming in de Dutch Championship is een feit. Vandaag werd met 16-14 van REXO Gaming gewonnen. Na afloop van de wedstrijd spraken we met captain r1qzor over de wedstrijd en hoe hij vind dat het met JTF gaat. 

"Het gaat nu nog niet zo soepel bij ESL", zegt r1qzor. JTF Gaming heeft net de vierde speelronde erop zitten en eindelijk een langverwachte overwinning binnengesleept. Daarvoor werd verloren van AETAS & Strijders, Defusekids en Kapsalon. "De eerste game tegen AETAS & Strijders verloren we omdat we ze onderschat hadden. Daarna moesten we tegen Defusekids spelen met een stand-in. Tegen Kapsalon zijn we gewoon heel hard out-aimed", legt r1qzor uit als hij reflecteert op de eerste paar stroeve weken in de Dutch Championship. "We voelen ons offline meer comfortabel dan online. Maar we hebben nu op ESL wel de beste teams gehad vinden wij, dus we gaan nu vrolijk verder."

Dat is gebleken, gezien de eerste overwinning. De wedstrijd, gespeeld op Overpass, zag er in het begin erg gemakkelijk uit voor JTF Gaming. Maar naarmate de wedstrijd vorderde kwam REXO steeds beter voor de dag. Het eindresultaat, 16-14 voor JTF, was dan ook vrij onverwacht, gezien het verloop van de wedstrijd. "Op CT side hadden we een paar misplays gemaakt en veel retakes verloren. Op den duur zaten we krap bij kas", zegt r1qzor. Het was voor het team een nieuwe manier van spelen, legt hij uit: "We hadden besloten om vandaag een andere speelstijl uit te proberen. We gingen met groepjes van twee spelen in plaats van ons vast te houden aan onze strats. Die hielden we achter de hand als backup." De overwinning die daarop volgde zal ongetwijfeld gezien worden als een validatie van de nieuwe speelstijl.

JTF richt zich ondanks alles als team wel nog op een top 4 plaatsing in de Dutch Championship. "Maar het gaat wel lastig worden door onze slechte start", geeft r1qzor eerlijk toe. Desondanks voorziet hij geen consequenties als dat niet lukt. En ook al lijkt de droom van een top 4 plaatsing bij de Dutch Championship ver weg, het team presteert wel prima in de Mijn Domein Masters-competitie. JTF hoeft zich dus nog geen zorgen te maken dat het team niet meer mee kan doen met de top van de Benelux. 

De overige wedstrijden in de ESL Dutch Championship zijn als volgt: 

Asterion - AETAS & Strijders: 16-9
mCon esports - Defusekids: 13-16
Kapsalon - VAE Victis: 16-7

Deel: